Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El manteniment dels centres escolars, prioritat per a l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona

dilluns 7 d'octubre de 2019

L’equip de govern de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Girona iniciarà aquest curs un pla de xoc que vetllarà pel manteniment dels centres escolars de la ciutat que depenen del consistori.

Ajuntament de Girona engegarà aquest curs 2019-2020 un pla de xoc per al manteniment dels centres escolars de la ciutat. L’objectiu de la iniciativa és desenvolupar un programa d’actuacions per als propers anys per desenvolupar totes les millores necessàries en els equipaments educatius del municipi que depenen del consistori. L’alcaldessa Marta Madrenas ha assenyalat que amb “l’objectiu és poder posar al dia tots els edificis escolars a la ciutat”.

En una primera fase es farà una diagnosi de l’estat dels edificis i es planificaran els treballs de pintura que formen part del manteniment de les instal•lacions. En la segona fase es redactarà, s’organitzarà i s’iniciarà el propi pla de xoc de manteniment dels edificis escolars.

Dins el pressupost municipal hi ha una partida destinada a inversions en el manteniment de les instal·lacions escolars, que es destina a obres de millora. Aquest 2019 s’ha treballat en les teulades de set centres, s’ha canviat el paviment de l’escola Migdia i s’ha destinat una partida per canviar les finestres de l’Escola Àgora.

“Contractarem una persona que treballarà per tenir una radiografia completa de tots els centres, i així poder definir un calendari tant de redacció de projectes com d’execució d’obra en funció de les prioritats que ens detalli el pla, de manera que totes les escoles puguin saber quan i com s’actuarà en el seu centre”, ha explicat Madrenas.

L'Ajuntament de Girona té, entre les seves competències, el manteniment de les escoles públiques d’educació infantil i primària de la ciutat i de les escoles bressol municipals que a dia d'avui conformen un total de 30 edificis (21 escoles d'educació infantil i primària, 2 d'educació especial i 7 escoles bressol municipals).