Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El ple aprova el Pla estratègic de l'esport local de Girona, que contempla 43 actuacions en deu anys

Es pot consultar el Pla estratègic de l’esport local i el mapa d’instal·lacions i equipaments esportius del municipi (MIEM) a www.girona.cat/esports.

dilluns 15 de gener de 2018

El ple de l’Ajunament de Girona ha aprovat aquest vespre el Pla estratègic de l’esport local, que estableix un total de 43 actuacions per desenvolupar a la ciutat en els pròxims deu anys, incloses dins de cinc línies estratègiques: redefinició i dinamització de l’esport escolar, consolidació d’un parc d’equipaments esportius de qualitat, optimització dels espais i recursos esportius existents, adaptació i potenciació dels espais al medi natural i urbà per a la pràctica d’activitat física i potenciació de la col·laboració pública i privada.

L’alcaldessa Marta Madrenas ha assenyalat que l’esport forma part del projecte de la ciutat “L’esport és molt més que un element d’oci i gaudi: és un tema de salut”. L’alcaldessa també ha refermat l’aposta municipal “per l’esport de base i per l’esport d’elit femení” -ja que tal com indica la diagnosi del Pla hi ha menys dones que practiquen esport i, a més, l’abandonen abans que els homes-, així com per “acostar el medi natural a la pràctica esportiva, una forma de fer arribar també l’esport a la gent gran”.

La redefinició, la dinamització i el foment de l’esport escolar és un dels principals eixos en què el consistori vol actuar en els propers anys. Un dels elements destacats en què es vol treballar és la identificació de les demandes i necessitats de la població adolescent i jove per dissenyar una oferta esportiva a la seva mida, amb l’objectiu d’evitar l’abandonament de la pràctica esportiva. S’ha de donar més importància a l’esport escolar i hem de veure com podem complementar i donar suport a la tasca que es fa des de les AMPA en aquest àmbit”, ha destacat la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs.

La consolidació d’un parc d’equipaments esportius de qualitat és una altra de les línies estratègiques municipals. En aquest punt, hi ha diverses accions rellevants que es proposa dur a terme fins al 2028: la creació d’un parc ciclista a l’aire lliure, la incorporació d’un rocòdrom a la zona esportiva de la Devesa, disposar d’un nou camp de futbol, la reserva de sòl per a la construcció d’un velòdrom o la incorporació de sales esportives i d’activitat física a les piscines de Palau i de Santa Eugènia – Can Gibert són les principals actuacions previstes en els propers anys.

En relació amb l’adaptació i la potenciació dels espais al medi natural i urbà per a la pràctica d’activitat física, s’ha de posar èmfasi en la millor del parc de Domeny i de la Devesa com a punts de pràctica de running i ciclisme. La incorporació de circuits adaptats per a la pràctica esportiva inclusiva i accessible i la construcció d’un skatepark a la zona de Santa Eugènia i Sant Narcís són els altres punts destacats d’aquest apartat.

Pel que fa a la potenciació de la col·laboració pública i privada, es vol optimitzar l’ús de la pista d’atletisme ubicada a les instal·lacions del GEiEG de Palau-sacosta per tal d’obrir a la població la utilització d’equipaments privats considerats de xarxa bàsica que no estan disponibles de forma pública i municipal. Dins d’aquest eix estratègic es vol desenvolupar també un programa de captació d’espònsors per a les entitats i associacions esportives del municipi per tal ajudar-les en el desenvolupament de les seves activitats.

Per al desenvolupament del Pla estratègic de l’esport local de la ciutat, s’han establert tres fases per al desenvolupament del total d’actuacions: fase 1 (2018-2020), fase 2 (2021-2024) i fase 3 (2025-2028).