Pere i Miquel de Palol: versejant en català

Pere de Palol i Poch (1860 - 1936) i el seu fill Miquel de Palol i Felip (1885-1965) foren dos escriptors nascuts a la ciutat de Girona. Tot i que pertanyents a dues generacions ben diferenciades, ambdós van destacar pel seu compromís en la recuperació i difusió de la llengua catalana. Pare i fill van escriure, intencionadament, en català i, a més, van participar activament en diferents organismes culturals els objectius dels quals era promoure la llengua catalana. Pere de Palol, emmarcat dins el període de la Renaixença i periodista de professió, fou bibliotecari de l'Asociación Literaria de Gerona i participant assidu al Certamen Literario, en el qual es premiaren algunes de les seves composicions. Miquel de Palol fou representant destacat del modernisme gironí i cofundador dels Jocs Florals de Girona l'any 1903, a més de col.laborador en diversos periòdics; participà activament en la política municipal des d'Acció Catalana, fou regidor de l'Ajuntament de Girona entre 1931 i 1933 i, durant les absències de Miquel Santaló, exercí d'alcalde en funcions.

L'objectiu del recurs és donar a conèixer aquests personatges i donar accés als seus fons documentals per tal de permetre un estudi més aprofundit de les seves vides i obres, a més de posar especial èmfasi en el seu treball en favor de la llengua catalana i de la ciutat de Girona.


Aquesta iniciativa s'inclou dins el +MOT, el conjunt d'activitats que se sumen al Festival MOT. Festival de Literatura de Girona - Olot.

© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.