Recursos

Dia dels Drets Humans (10 de desembre)

Edició 2018

Conferència

Entre la divulgació històrica i la conservació patrimonial

El MUME com a dispositiu de transferència de la memòria democràtica

A càrrec de Jordi Font Agulló

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans, l'Arxiu Municipal de Girona i l'Arxiu Històric de Girona organitzen la conferència "Entre la divulgació històrica i la conservació patrimonial. El MUME com a dispositiu de transferència de la memòria democràtica" a càrrec de Jordi Font Agulló, director del Museu Memorial de l'Exili (MUME).

La conferència vol posar de manifest el paper que tenen o han tingut els fons documentals que conservem com a eines de suport a les polítiques de recuperació de la memòria històrica i com a objectes essencials per a la defensa i per a la denúncia de la vulneració dels drets humans.

El MUME és un centre de referència al nostre país encarregat, sobretot, de promoure la divulgació de la memòria, la història i la reflexió crítica. Recorda els exilis provocats per la Guerra Civil d'Espanya i de Catalunya i compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanent i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica. Aquests objectius relacionen aquest museu amb els arxius, perquè gran part del seu discurs està fonamentat en la documentació històrica conservada en els nostres centres.

On i quan es fa?

Arxiu Històric de Girona. Plaça de Sant Josep, 1. Girona

La conferència tindrà lloc el dia 12 de desembre a les 19 h.

L'activitat és d'accés lliure i gratuït.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.