Recursos

Dia Mundial del Patrimoni AudiovisualTertúlia AFIC

Tertúlia.

Lloc: Arxiu Municipal.

Dia i hora: Dimarts 22 d'octubre a les 19,30 h.

Després de la publicació feta en el darrer número de la col·lecció Girona Fotògrafs, i arran de la recerca duta a terme en el CRDI, el coneixement sobre l'associació és ja considerable. Per això proposem una tertúlia en la qual diferents protagonistes de l'AFIC estableixin un debat al voltant de la fotografia i de l'activitat de l'associació.

Participants a la tertúlia: Josep Clara, Joan Roura, Jordi Colomer, Joan Boladeras, Josep Vila, Marcel Prat.

Moderadora: Fina Navarrete.

Inauguració de l'exposició "Ooooh!! Francesc Dalmau i les il·lusions òptiques"

Exposició.

Lloc: Museu del Cinema.

Dia: Dimecres 23 d'octubre.

Partint de les col·leccions del Museu del Cinema, així com de diferents arxius i col·leccions catalanes (MUHBA, AHCB, MNACTEC, Fundació Rocamora), aquesta exposició vol reivindicar aquesta faceta menys coneguda però de gran incidència de l'activitat professional de Francesc Dalmau (1810-1886), que va ser el primer òptic modern de la ciutat de Barcelona. A partir del seu cas, aquesta és una oportunitat per fer descobrir al visitant l'univers visual en què estaven immersos els espectadors del segle XIX. Un univers ric i fascinant en recursos i formes expressives, moltes de les quals segueixen plenament presents en la nostra cultura visual contemporània.

Family Photo Talks (Projecte Kaleidoscope)

Taller.

Lloc: Arxiu Municipal.

Dia: Dijous 24 d'octubre.

El taller pretén involucrar a les persones en el procés de valorar les seves pròpies fotografies familiars en dos sentits diferents: la conservació i la memòria històrica. Com a resultat d'aquest taller, crearem un audiovisual per tal d'explicar la metodologia emprada per implicar persones amb interès pel patrimoni fotogràfic. Per a aquesta activitat es contractarà a una professional, Susanna Muriel, especialitzada en la formació d'adults entorn a la fotografia familiar.
Aquesta activitat s'inscriu en el marc del projecte European Kaleidoscope en el qual participa el CRDI. L'objectiu del projecte és posar en relació la fotografia patrimonial amb les noves tecnologies, per tal de descobrir la vida als anys cinquanta a partir del llegat iconogràfic i alhora potenciar l'interès ciutadà pel patrimoni.

Vernissage a l'exposició del GEiEG

Exposició.Lloc: Casa de Cultura.

Dia: Dilluns 28 d'octubre.

Com a part de la iniciativa WeAre # EuropeForCulture, organitzem una exposició virtual participativa a Girona, dedicada a l'esport amateur. Aquest projecte està finançat per la Comissió Europea, en el marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018.
L'exposició virtual està centrada en els esports d'aficionats a la ciutat de Girona, a l'any del centenari del GEiEG. Una aplicació innovadora permetrà explorar les imatges digitalitzades mitjançant un sistema interactiu que estarà a disposició del visitant, a l'exposició del centenari que tindrà lloc a la Casa de Cultura a Girona. Per a la realització de l'exposició, s'ha utilitzat el material seleccionat en el taller que va tenir lloc el 24 de setembre al CRDI, en el qual diverses persones vinculades al GEiEG van treballar els continguts de l'exposició.

© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.