Array ( [FILENOM] => m/a/marti-teres-i-mmr.jpg [FILEMIDA] => 0,03 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => Font: ERC-MES [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES denuncia els reiterats incompliments de CiU i PSC a la Devesa | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES denuncia els reiterats incompliments de CiU i PSC a la Devesa

Critiquen el festival del circ, el campament dels firaires o el retard del Pla Especial.

dijous 14 de setembre de 2017


Després que la sociovergència fes ahir marxa enrere amb la decisió de situar el campament dels firaires fora de la Devesa, el grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha criticat avui “els reiterats incompliments del govern respecte els compromisos que havien pres en relació al parc”. Maria Mercè Roca ha explicat que “aquesta decisió se suma a la polèmica de l’emplaçament del festival del circ, a l’aparcament de vehicles dins del parc o al retard en l’aprovació del Pla Especial”. Per tot plegat, la cap de l’oposició ha expressat que “el capteniment d’aquest govern respecte la Devesa és un autèntic despropòsit”.

El regidor Martí Terés, al seu torn, s’ha encarregat de desenvolupar cadascun dels aspectes introduits per Roca. Per Terés, “el pla d’usos de la Devesa en vigor desde 2010 ja preveu que els firaires s’ubiquin en espais on no malmentin el parc”. Per fires es situen 461 vehicles a la Devesa, i 210 d’aquests són els habitatges itinerants dels firaires. “Durant uns dies es sobreeocupa la Devesa, es malmet el parc i es genera una quantitat de brossa inacceptable que els veïns vénen denunciant any rere any”, ha explicat Terés. “Cal amb urgència habilitar una nova ubicació pels firaires fora del parc, i el cost econòmic sempre és una qüestió de prioritats i de voluntat política”, ha reblat el regidor.

Respecte l’ocupació lesiva de la Devesa, Martí Terés també s’ha referit a l’aparcament dins del parc els dies de mercat. “El govern ha repetit fins a la sacietat que la Devesa és un parc i no un aparcament, apunt que compartim, però que després no porten a la pràctica”, ha criticat. El regidor ha explicat que ara “es torna a aparcar a la Devesa els dies de mercat perquè encara no tenen enllestida la zona blava de davant de la sala de ball, en un altre exemple de mala planificació”.

L’arribada del festival del circ és un altre dels darrers aspectes que ERC-MES ha criticat: “més enllà de la improvisació en el model cultural i de festivals, que és un altre tema, no ens agrada l’emplaçament escollit”. Terés ha exposat que “no pot ser que per un cantó ens diguin que el govern està plenament disposat a protegir el parc i que per l’altre vagin prenent decisions que augmenten la càrrega d’ocupació intensiva de la Devesa”. Respecte aquest punt, la coalició critica que “la definició del Pla Especial i i dels usos vagi amb un retard inacceptable”. Concretament, la previsió de CiU i PSC era portar-lo a Ple el mes de desembre passat.