Array ( [FILENOM] => v/e/veray_b.jpg [FILEMIDA] => 0,63 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => Font: PPC [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Veray reclama "revisar les freqüències de pas dels busos urbans durant els caps de setmana per tal de millorar el servei" | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Veray reclama "revisar les freqüències de pas dels busos urbans durant els caps de setmana per tal de millorar el servei"

Moció del PPC que es debatrà en el ple del pròxim 12 de juny.

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona destaca que "des del Partit Popular Català sempre hem apostat amb fermesa per la potenciació i millora de la xarxa de transport públic de la nostra ciutat".

dimarts 6 de juny de 2017


La portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha reclamat avui “revisar les freqüències de pas dels busos urbans de totes les línies els caps de setmana, molt concretament els dissabtes, per tal d'adaptar-les a les necessitats reals dels usuaris i millorar el servei”.

Mitjançant una moció del grup municipal del PPC registrada avui i que se sotmetrà a debat i votació en el Ple de l’Ajuntament del pròxim dilluns 12 de juny, Veray ha explicat que “el foment del transport públic ha de ser un dels eixos fonamentals de les polítiques de mobilitat d’aquest Ajuntament”. “La utilització del vehicle privat comporta un cost important en la qualitat de vida, sobretot per les altes taxes de contaminació ambiental i acústica que aquest provoca i que afecta de forma directa a la salut de les persones”, ha afegit.

Així mateix, en la moció es reclama “actuar de manera immediata en la L1 modificant la freqüència de pas dels dissabtes a cada 15 minuts, i modificant la freqüència de pas a cada 30 minuts els diumenges i festius”. “També considerem que cal actuar en la L10 ampliant el servei de diumenges i festius amb uns horaris concrets com existeix en les línies que uneixen la nostra ciutat amb alguns municipis de l'àrea urbana de Girona com són Salt, Sarrià o Vilablareix; i reforçar els mecanismes de control en relació al compliment dels horaris i freqüències establertes per part de TMG, sobretot els dies de grans esdeveniments a la ciutat com Fires de Sant Narcís o Girona Temps de Flors”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Concepció Veray ha destacat que “des del Partit Popular Català sempre hem apostat amb fermesa per la potenciació i millora de la xarxa de transport públic de la nostra ciutat”. “Creiem en la necessitat de traslladar el protagonisme del vehicle privat al transport col·lectiu però també que cal fer-ho sense imposicions, respectant sempre la llibertat de l’individu a l’hora d’escollir, i és per això que considerem que la millor manera d’aconseguir que les persones escullin el transport públic per davant del privat és oferir-ho de la manera més atractiva possible tant pel que fa a rutes com a horaris i freqüència de pas”, ha remarcat.

Per últim, la portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona ha assenyalat que “davant les reiterades queixes dels veïns de Girona en relació a l'actual xarxa de bus urbà existent a la ciutat ha arribat el moment que des del Govern Municipal s'actuï i es deixi de fer servir la Taula de Mobilitat com a coartada i, per tant, es passi de les paraules a l'acció”. “La implementació d’una bona xarxa de bus urbà contribueix a fer de Girona una ciutat més neta i amable tant per a aquells que hi vivim com per a aquells que ens visiten”, ha conclòs.