Array ( [FILENOM] => v/e/veray_-6-_-1-.jpg [FILEMIDA] => 0,63 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => Font: PPC [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Veray exigeix a l'equip de Govern de l'Ajuntament de Girona que "ampliï la plantilla d'agents de Policia Municipal" | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Veray exigeix a l'equip de Govern de l'Ajuntament de Girona que "ampliï la plantilla d'agents de Policia Municipal"

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona adreça una bateria de preguntes escrites al Govern perquè aclareixi "quines són les funcions que tenen encomanades els vigilants de seguretat privada contractats durant Temps de Flors, i si estan assumint alguna funció de la Policia Municipal".

divendres 19 de maig de 2017


La portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona i vicesecretària general d’Acció Social del Partit Popular Català, Concepció Veray, ha exigit avui a l’equip de Govern de Girona que “ampliï la plantilla d’agents de Policia Municipal”. “Aquesta demanda ja l’hem fet des del PPC en reiterades ocasions als plens de l’Ajuntament perquè és una realitat que la plantilla està molt per sota de la ràtio exigida per a una població com la que té Girona”, ha recordat.

Així mateix, Veray ha fet referència a la denúncia que han presentat els sindicats de la Policia i UGT davant la Generalitat de Catalunya després que l’Ajuntament de Girona hagi contractat durant ‘Temps de Flors’ vigilants de seguretat privada que, segons aquest sindicat, estan portat a terme tasques dels agents de Policia Municipal que per llei no poden desenvolupar.

En aquest sentit i mitjançant una bateria preguntes escrites adreçades a l’equip de Govern, registrades aquest matí a l’Ajuntament de Girona, la portaveu del grup municipal del PPC de Girona ha reclamat saber “quines són les funcions que tenen encomanades aquests vigilants de seguretat privada i si estan assumint alguna funció de la Policia Municipal, com per exemple el control d’accés al Barri Vell, tal i com denúncia el sindicat UGT”.

D’altra banda, Veray ha posat de manifest que “a més, la majoria de persones contractades, tal i com expressen des d’UGT, no són de Girona, pel que la majoria d’elles no estan familiaritzades amb la ciutat i per tant, degut a la manca de coneixement de Girona no poden oferir un servei correcte d’informació als turistes que visiten ‘Temps de Flors’”. “Si l’Ajuntament volia complementar el servei de seguretat de la ciutat amb aquestes persones, el mínim hagués estat que fossin de Girona”, ha remarcat.

En aquesta línia i sobre les queixes dels policies per la baixa retribució de les seves hores extres, la portaveu del grup municipal ha destacat que “és molt important que es garanteixi sempre la seguretat a la ciutat, però és més necessari encara quan Girona rep una gran afluència de turistes, com aquests dies”. “I per tal que es garanteixi aquesta seguretat, l’Ajuntament no es pot permetre el luxe de pagar malament les hores extres dels policies mentre no ampliï la plantilla”, ha assenyalat.

Per últim, Concepció Veray ha constatat que “si la plantilla de la Policia Municipal tingués els efectius necessaris no hagués calgut arribar a aquest punt i no hagués estat necessària la contractació d’una empresa privada”. “Cal que se solucioni el més aviat possible aquesta manca d’efectius per tal que no es torni a repetir una situació similar en altres esdeveniments de la ciutat, com el que tindrem el pròxim mes d’octubre amb les Fires de Sant Narcís”, ha conclòs preguntant a l’equip de Govern “què pensa fer de cara a aquest esdeveniment si encara no ha resolt el problema de la manca d’agents de Policia Municipal”.