Array ( [FILENOM] => o/c/octaveta-stjordi_58f9b9b031ce9.jpg [FILEMIDA] => 0,08 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES reivindicarà per Sant Jordi un model de cultura que arribi a tothom | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES reivindicarà per Sant Jordi un model de cultura que arribi a tothom

La coalició atendrà a la ciutadania en una parada a la Plaça Catalunya.

dijous 20 d'abril de 2017


El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha preparat unes octavetes que repartirà per Sant Jordi on reivindiquen un accés més universal i equitatiu a la cultura. Sota el títol “cultura per a tothom” i amb el hagstag #Totselsbarrissóncentre, la coalició vol aprofitar la Diada d’enguany per explicar el seu model cultural per a la ciutat de Girona.

En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha declarat que “la cultura és un dret, genera cohesió social i ens fa més crítics i més lliures”. Per aconseguir aquests objectius, segons la regidora, “cal fer un esforç per a què la cultura arribi a tothom, sigui quina sigui la seva condició social i visqui al barri on visqui”. A tal efecte, Roca opta per cercar l’equilibri entre els “grans esdeveniments de curta durada realitzats al centre” amb el foment “d’un model que reforci els equipaments de base i les programacions estables i de qualitat, amb més descentralització cap als diferents barris”.

La cap de l’oposició ha volgut posar xifres i donar exemples. Roca ha explicat que en els darrers quatre anys el pressupost de cultura de l’Ajuntament de Girona ha augmentat un 20%, però ha argumentat que “no tots els elements de la cultura s’han vist afectats de la mateixa manera”. En aquest sentit, la regidora ha exposat que “aquells agents que fan cultura dia a dia com ara el Museu del Cinema, la sala Planeta o el Truffaut porten molts anys amb unes partides pressupostàries congelades”, i també ha explicat que “els barris de Girona segueixen marginats per la política cultural del govern”, tot i matisar l’aposta “encertada” per alguns projectes com ara el de La Volta de Sant Narcís.

Paral·lelament a això, Roca s’ha referit a “fomentar la creació com a pilar de la cultura a Girona”, i ha recordat que amb aquesta idea ERC-MES va pactar amb el llavors Alcalde Puigdemont l’increment de la dotació per a les beques KREAS. En relació a això, també ha afegit que “els creadors han de trobar espais d’exhibició”, i en aquest sentit s’ha referit a que algunes idees com la de fomentar la música en viu “van en la bona línia i estan en sintonia amb el que ha reivindicat el nostre grup històricament”. ERC-MES va organitzat un concert als Jardins de la Mercè ara fa un any, precisament, per reivindicar mesures que facilitin el foment de la música en viu a Girona.

Parada a Plaça Catalunya
Maria Mercè Roca ha animat a tots els gironins i gironines que els interessi la cultura a acostar-se a la parada d’ERC-MES a la Plaça Catalunya aquest diumenge per Sant Jordi. “Estarem encantats d’atendre a la ciutadania per parlar de qualsevol assumpte relacionat amb Girona però molt especialment amb el model cultural de la ciutat”, aprofitant la naturalesa marcadament cívica i cultural de la Diada.