Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Madrenas desencalla un dèficit històric i arrenca el compromís de sanitat d'un nou CAP a l'Eixample, un CUAP al nord i millores en altres equipaments dels barris

Des de Junts per Catalunya apretarem perquè els pressupostos anuals de la Generalitat reflecteixin i materialitzin aquest acord

diumenge 19 de juliol de 2020

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Girona es felicita dels acords a què s’han arribat en paral·lel a la construcció del nou Hospital Josep Trueta, que representen per a la ciutat de Girona acabar amb un dèficit històric en els equipaments sanitaris.

Durant les converses que han culminat amb la decisió de la ubicació definitiva del nou hospital de referència per a les comarques gironines, i que es construirà en solars dels termes municipals de Girona i Salt, l’alcaldessa Marta Madrenas ha arrencat el compromís del Departament de Salut de portar a terme per fi millores llargament reivindicades pels governs municipals, pels ciutadans i també pel sector sanitari.

Aquests compromisos que Salut ha adquirit amb l’alcaldessa són un nou CAP a l’Eixample que permetrà apropar la porta d’entrada al sistema de salut a milers de famílies, i la millora o ampliació dels centres d’assistència primària de Taialà, Can Gibert i Santa Clara. També un nou CUAP d’alta complexitat, amb urgències obertes tot l’any i amb capacitat per fer diagnòstic per la imatge i analítiques, al nord de Girona.

La primera tinenta d’alcalde Maria Àngels Planas celebra “que amb aquests acords aconseguits per Marta Madrenas es podrà equilibrar territorialment els grans equipaments sanitaris” de la ciutat. Planas ha advertit, però, que “sinó hi ha diners, tot això és una quimera. Per tant, amb aquest acord no hi ha excuses per més retards. Els gironins portem molts anys endarrerits i com a grup estarem apretant perquè els pressupostos anuals de la Generalitat reflexin i materialitzin aquest acord. Ara no hi ha excuses”.