Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

L'oferta cultural de Girona, aprovada amb excel·lent per 3 de cada 4 usuaris

dimecres 2 de maig de 2018

Un 77,5% de les personesusuàries de cultura a la ciutat la qualifiquen de “bona” o de “molt bona”, segons l’estudi del mapa cultural de Girona. Les dades d’ocupació de les activitats culturals analitzades també són positives: la mitjana de participació en les propostes és del 80%. El perfil de la persona que consumeix cultura a Girona és una dona (més del 65%) de 38 a 50 anys (36,4%) que viu a la ciutat de Girona (un 58,4%, davant del 35,1% que viuen en un altre municipi gironí).

L’estudi posa de manifest aspectes sobre els quals hi ha marge per millorar, com incrementar el foment de les activitats de creació i formació. Segons l’alcaldessa Marta Madrenas “cal treballar intensament en la cultura com un motor de dinamització i transformació de la ciutat i incidir en els àmbits de la formació i la creació, sense oblidar la difusió”. Per aconseguir-ho posa èmfasi en la “generació de nous espais” –com la nova seu del Bòlit del Pou Rodó, l’inici de les obres de l’antic Cinema Modern o la futura Casa Pastors- i el treball per “augmentar el dinamisme del sector cultural” a través, per exemple, de la subvenció de més de 3.600.000 euros que ha estat atorgada a l’Ajuntament de Girona en relació amb les indústries culturals i creatives en el marc de la convocatòria dels projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT).

“Cal trobar fórmules perquè la política cultural es pugui exercir a tots els barris”, afegeix Madrenas, que destaca La Volta com a exemple de la diversificació de l’oferta cultural als barris.