Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

L'antic Cinema Modern serà la seu del nou centre d'arts i creació de Girona

dimecres 21 de març de 2018

El govern municipal de Girona aprovarà properament el projecte arquitectònic de rehabilitació del Cinema Modern, l’espai que serà la seu del nou centre d’arts i creació de Girona. Un equipament que serà un referent en la dinamització de la indústria cultural i creativa de la ciutat i del territori.

“Aquest és un projecte molt ambiciós de la nostra ciutat i del nostre govern. És l’inici d’un projecte de promoció i de dinamisme econòmic que permetrà diversificar l’economia del nostre territori amb l’objectiu que Girona es converteixi en centre i capital a Catalunya d’una nova forma entendre la cultura com una indústria”, ha manifestat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

L’edifici de l’antic Cinema Modern serà la seu física i l’espai central del projecte d’indústries culturals i creatives de la ciutat i del territori.El projecte de rehabilitació d’aquest espai preveu intervenir sobre 2.401,80 metres quadrats, que és la superfície construïda del conjunt actual del Modern.

Les obres s’han projectat en dues fases. La primera té un pressupost estimat de 2.282.023 euros i la segona de 1.734.685 euros. Es preveu que, un cop transcorreguts tots els terminis, les obres de la primera fase puguin iniciar-se al voltant del segon trimestre del 2019.