Array ( [FILENOM] => 1/8/180220_Inici_obres_Clinica_Girona_1_5a8ec892978ff.jpg [FILEMIDA] => 0,12 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Array ( [FILENOM] => 1/8/180220_Inici_obres_Clinica_Girona_2_5a8ec8511e590.JPG [FILEMIDA] => 0,11 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Comença la reurbanització de la carretera Barcelona amb les obres de la nova Clínica Girona | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Comença la reurbanització de la carretera Barcelona amb les obres de la nova Clínica Girona

dimecres 21 de febrer de 2018



El projecte de reurbanització de l’entrada sud de la ciutat de Girona ha començat aquesta setmana a ser visible amb l’inici de les obres de la nova Clínica Girona, que s’ubicarà a l’altura dels números 204-206 de la carretera de Barcelona. Dilluns va començar l’enderroc de les naus industrials i en desús del polígon on s’actuarà, que inclou tres zones diferenciades: un espai al sud que es dedicarà a equipaments del sector terciari i una benzinera; un espai central que serà el que ocuparà la nova Clínica Girona, i un espai al nord, que es destinarà a habitatge amb una part reservada a habitatge de protecció oficial.

Segons l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, “la reconversió de la carretera de Barcelona ha de servir per dignificar aquest espai, ja que la imatge que ofereix actualment no s’adequa al que volem que sigui la ciutat”, i per tant, les diverses obres previstes al carrer de Barcelona són una prioritat.
 
El tram on s’actuarà es denomina urbanísticament polígon d’actuació urbanística 116 – C. Barcelona – Avellaneda – Clínica. El mes de juny es va aprovar el projecte d’urbanització i reparcel·lació d’aquest espai, després que anteriorment es fes una modificació puntual al pla general d’ordenació urbana (PGOU) per possibilitar les actuacions posteriors. En aquesta mateixa modificació, també es va aprovar canviar el planejament de la zona denominada PAU 117 (C. Barcelona - nord), que hi ha a continuació del tram on s’actuarà ara i on encara està pendent d’aprovar-s’hi el projecte d’urbanització i reparcel·lació. Entre aquest els dos polígons d’actuació (116 i 117) està previst que s’hi creï una zona enjardinada.
 
Les obres de la nova Clínica Girona i de la urbanització de la resta del polígon d’actuació es portaran a terme de forma simultània.