Array ( [FILENOM] => f/o/Foto_nota_very_5a84472e36356.jpg [FILEMIDA] => 0,07 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Veray reclama a Madrenas que "retiri de l'ordre del dia del ple de dilluns la proposta de canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1-O" | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Veray reclama a Madrenas que "retiri de l'ordre del dia del ple de dilluns la proposta de canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1-O"

divendres 9 de febrer de 2018


La portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha reclamat avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que retiri de l’ordre del dia del ple del pròxim dilluns el canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1 d’Octubre. “Amb propostes com aquesta, l’únic que fa és abonar la crispació a la societat gironina”, ha afegit destacant que “amb això ha ofès a una part important de gironins que com nosaltres, no entenen per què si l’equip de Govern vol un espai de la ciutat que es digui 1 d’Octubre, això ha de suposar renunciar a tenir a la nostra ciutat un espai dedicat a la Constitució”. “I si la proposta es manté en l’ordre del dia, evidentment tornarem a votar en contra”, ha assegurat.

En roda de premsa a l’Ajuntament de Girona, Veray ha remarcat que “la Carta Magna representa valors molt importants com la convivència i la concòrdia” i ha fet una crida per participar a la concentració convocada aquest diumenge a la Plaça del Vi de Girona per diferents entitats i associacions de veïns de la ciutat, per reclamar a l’Ajuntament que no es canviï el nom de la plaça. “El Partit Popular dona ple suport a aquesta concentració, que estic convençuda que posarà color i llum amb imatges a què el clamor popular que diu Madrenas que li porta a fer aquesta proposta, no existeix, perquè hi ha un altre clamor popular a la ciutat que demana que no es faci aquest canvi”, ha afegit.

Moció del PPC
Concepció Veray també ha explicat que “en el ple de dilluns se sotmetrà a votació una moció del nostre grup per donar suport a la presó permanent revisable”. “La gran majoria de la societat espanyola reclama que no es derogui aquesta figura penal, que és d’interès general per al conjunt de la societat, ja que estem parlant de delictes molt greus on malauradament s’ha de lamentar la pèrdua de vides innocents”, ha explicat fent una crida a totes les forces polítiques perquè donin suport a la moció, “i molt especialment al grup municipal de Ciutadans, que esperem que aquesta vegada no arribi tard i ens doni suport dilluns”.

En aquesta línia, Veray ha explicat que “Ciutadans sí que arriba tard en aquest ple presentant una moció reclamant a l’Ajuntament que restableixi les relacions amb el Govern d’Espanya”. “Votarem a favor de la moció però creiem que és una moció incomplerta, ja que ens hagués agradat que tal i com fem nosaltres des de fa quatre mesos -quan l’alcaldessa va signar els oficis de trencament de relacions-, també haguessin reclamat i reclamin també ara restablir relacions amb la Casa Reial i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, no tan sols amb el Govern d’Espanya. “A vegades ens trobem mocions que freguen l’oportunisme, i possiblement aquesta sigui una d’elles, i per això els hi demano que donin suport a la nostra, així ens estalviarem que més endavant presentin una moció en el mateix sentit”, ha afegit.