Array ( [FILENOM] => f/o/Foto_nota_very_5a844552ea602.jpg [FILEMIDA] => 0,07 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) El grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Girona presenta una moció per donar suport a la presó permanent revisable | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Girona presenta una moció per donar suport a la presó permanent revisable

La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona destaca que “la presó permanent revisable és una mesura coherent que s'incorpora bé al nostre model de garanties, té perfecte encaix penal, i és plenament constitucional”.

dimarts 6 de febrer de 2018


El grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció per donar suport a la presó permanent revisable, que se sotmetrà a debat i votació en el ple del pròxim dilluns 12 de febrer.

Concepció Veray ha explicat que “la presó permanent revisable, aprovada el 2015 pel Govern del Partit Popular, és una pena extraordinària que s’aplica en delictes d’extrema gravetat com per exemple assassinat de menors de 16 anys, assassinat comès després d’un delicte contra la llibertat sexual, assassinat múltiple o assassinat terrorista”.

Així mateix, la portaveu del grup municipal del PPC ha recordat que “la presó permanent revisable és una figura que existeix en mols països del nostre entorn amb governs de tot tipus de color polític, com Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Suïssa o Dinamarca”. A més, remarca, “és coherent, s'incorpora bé al nostre model de garanties, té perfecte encaix penal, i és una mesura plenament constitucional, tal i com han avalat el Consell Fiscal, el Consell General del Poder Judicial i el Consell d’Estat”.

D’altra banda, la portaveu del grup municipal del PPC ha destacat que “la presó permanent revisable té un suport molt rotund de les víctimes”. I en aquest sentit, Veray ha assegurat que “des del Partit Popular hem estat, estem i continuarem estant sempre al costat de les víctimes”.

En aquesta línia, Concepció Veray ha posat de manifest que “el que malauradament és permanent i no revisable és el patiment dels familiars de les víctimes, com per exemple el dels pares d’un menor que ha estat assassinat, o el d’un fill que ha perdut els seus pares víctimes d’un atemptat terrorista”.

Veray també ha explicat que mitjançant la moció presentada pel grup municipal del PPC es reclama a l’Ajuntament de Girona que “manifesti el seu suport a la figura de la presó permanent revisable, que s’insti als Grups Parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats que reconsiderin la seva postura sobre la seva derogació, i finalment, que es traslladin els acords que s’hagin pres al ministre de Justícia, als grups polítics del Congrés, Senats i de les Corts, Parlament de Catalunya i a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies”.

Finalment, la portaveu del grup municipal del PPC ha fet una crida a la resta de grups municipals perquè “votin a favor de la moció i se situïn al costat dels 8 de cada 10 espanyols que es mostren clarament a favor d’aquesta mesura”.