Array ( [FILENOM] => f/o/foto-public_5a72fe5a5401c.jpg [FILEMIDA] => 0,09 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES vol que Girona disposi d'una estratègia antirumors en relació a la població migrant | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES vol que Girona disposi d'una estratègia antirumors en relació a la població migrant

Esquerra ha celebrat l’acte “trenquem estereotips!” a can ninetes.

dimecres 31 de gener de 2018


La secció local d’ERC a Girona ha celebrat avui l’acte trenquem estereotips! a can ninetes, en el qual hi han participat Oriol Amorós (secretari d’igualtat, migracions i ciutadania del govern de la Generalitat), que ha realitzat una xerrada, i Natàlia Sin (Fundació SER.GI), que ha dinamitzat un taller antirumors sobre immigració. La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament, Maria Mercè Roca, ha presentat l’acte.

En aquest sentit, la regidora ha explicat que un 22% dels gironins i les gironines són nascuts a l’estranger, però ha lamentat que “moltes vegades el desconeixement mutu alça barreres entre les diferents comunitats i impedeix l’assoliment de majors cotes de cohesió social”. Malgrat reconèixer que a Girona no hi ha greus problemes de convivència, Roca ha assenyalat que cal “promoure la relació, comunicació i interacció entre tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu origen”. La creació d’espais i de dinàmiques de relació, segons la portaveu d’ERC-MES, “genera confiança interpersonal, construeix xarxes cíviques i acumula un capital social que pot revertir en positiu al conjunt de la societat”.

Per aquests motius, ERC-MES ha instat al govern de Girona que l’Ajuntament “es doti d’una estratègia antirumors que desconstrueixi els mites negatius relacionats amb les persones nouvingudes”. Aquesta iniciativa es podria materialitzar a través de l’organització de tallers antirumors com el que ha celebrat avui el grup d’ERC-MES, experiències de mediació o campanyes de sensibilització en xarxes socials i físicament amb cartelleria diversa o fulletons. L’objectiu, segons Roca, és “explicar la realitat de la població migrant i normalitzar la diversitat existent a la nostra ciutat”.

Més enllà d’això, la coalició ha explicat que té més idees en aquesta matèria que desenvoluparan properament. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha explicat que ERC-MES “volem una administració entrenada en la diversitat, on es formi al personal públic de l’Ajuntament per afrontar la gestió d’una societat diversa” o també que es desenvolupin les propostes de la coalició “en relació al combat contra la segregació escolar, en el qual hi venim treballant des de fa molts mesos”.

A mode de conclusió, la cap de l’oposició ha explicat que “una Girona per a tothom s’ha de construir amb la mirada de tots els seus veïns i veïnes, també de les persones nouvingudes”, i ha assegurat que “una bona gestió de la diversitat repercuteix en positiu al conjunt de la ciutadania”.