Array ( [FILENOM] => l/l/llambordes-alemanya-1_5a6b316810e99.jpg [FILEMIDA] => 0,12 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES vol que les llambordes de memòria s'utilitzin amb fins educatius | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES vol que les llambordes de memòria s'utilitzin amb fins educatius

La coalició celebra que es materialitzi la iniciativa que van impulsar l’abril passat.

divendres 26 de gener de 2018


ERC-MES ha celebrat avui que dilluns vinent es materialitzi la iniciativa del grup d’instal·lar llambordes de memòria, en record a les persones de Girona deportades als camps de concentració nazi. Maria Mercè Roca ha declarat que “el foment de la memòria històrica és important com a eina de dignificació i record per a les persones que han sigut víctima de persecucions diverses”, i ha afegit que “crear espais de memòria és imprescindible per fer pedagogia dels valors de la pau, de la tolerància i del respecte entre les generacions més joves”. L’acte es celebrarà dilluns vinent dia 29, a les 11h del matí, als jardins de la infància. Hi serà present l’artista Gunter Demning, que serà l’encarregat de col·locar les peces.

El regidor Pere Albertí, al seu torn, ha explicat que “la iniciativa que ERC-MES vam impulsar a l’abril es materialitzarà dilluns però té encara més recorregut”, i en aquest sentit ha exposat que “demanàvem també que es facin activitats entre els escolars gironins per educar-los en el respecte a la vida i en el rebuig a qualsevol ideologia totalitària”. Aprofundint més en el tema, Albertí ha proposat alhora que “cal que s’iniciï un programa d’estudi i treball sobre la temàtica que ens ocupa per a les escoles i instituts de Girona, i que s’habiliti una dotació econòmica a tal efecte”. Així doncs, des d’ERC-MES han assegurat que “celebrem la instal·lació de les llambordes i seguirem amatents a que es desenvolupin la totalitat de les nostres propostes en el sentit de foment dels valors de la pau i d’educació cívica i democràtica”.