Array ( [FILENOM] => e/s/esport_5a537d0d1e372.jpg [FILEMIDA] => 0,03 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES arriba a un acord amb el govern pel Pla Estratègic de l'Esport | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES arriba a un acord amb el govern pel Pla Estratègic de l'Esport

La coalició impulsà aquest pla a través d’una moció el desembre de 2015.

divendres 5 de gener de 2018


El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona donarà suport al Pla Estratègic de l’Esport Local i al Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius (MIEM) 2018-2028. la portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que aquest pla “estableix els objectius, eixos i estratègies del futur de l’activitat esportiva a la nostra ciutat, amb especial rellevància per l’esport escolar i com a eina de cohesió social”.

En aquest sentit, la regidora ha declarat que “en el nostre model de ciutat republicana i de les oportunitats hi ha un espai important per l’esport”. Segons Roca, “la pràctica esportiva és un motor de canvi a nivell individual, ja que ens permet gaudir de més qualitat de vida; però també és un motor de canvi social, entenent l’esport com un factor important per a la cohesió social i per la promoció de salut”.

El Pla Estratègic de l’Esport i el MIEM fou impulsat per una moció d’ERC-MES al Ple de desembre de 2015, que va aprovar-se amb el suport de tots els grups polítics. El regidor Pere Albertí ha recordat que “vam demanar, i així s’ha fet, que s’obrís un procés participatiu amb entitats esportives per tal de fer una diagnosi tant de la potencialitat d’equipaments i recursos com de les mancances i expectatives de la ciutadania per promoure l’activitat física en tota la població”.

Segons ha explicat Albertí, aquest pla “fa una especial incidència en l’esport escolar, el suport i promoció de l’esport com a eina d’educació en valors i element de cohesió social o la valorització dels espais naturals i urbans per a la pràctica esportiva, entre d’altres objectius”. A més, ha afegit que “com que el pla és a 10 anys vista i la seva redacció és prou oberta, es converteix en una eina flexible que es pot anar retocant en funció dels canvis en les necessitats que es vagin produint a la ciutat”.