Array ( [FILENOM] => f/o/foto_MA_Planas_5a3b9905f2023.jpg [FILEMIDA] => 0,06 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) El ple de Girona aprova els pressupostos per al 2018 | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El ple de Girona aprova els pressupostos per al 2018

dilluns 18 de desembre de 2017


El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir els pressupostos per al 2018 amb els vots favorables dels grups municipals de CiU i del PSC. El pressupost per a l'any que ve, de més de 113M€, suposa un increment de més de 4 milions d’euros respecte el del 2017.

Segons Maria Àngels Planas, regidora d’Hisenda i Règim Interior, "aquests pressupostos són una radiografia de la política municipal i ens defineixen com a govern. I de l’anàlisi dels mateixos queda palesa la combinació entre la rigurositat i l’ambició que han marcat des del primer dia la nostra acció de govern".

Els comptes per a l’any que ve continuen fixant com a prioritat del govern de CiU el servei a les persones, i això implica, no només l’atenció als més desfavorits, sinó també una cura especial de les families. "Vetllar pels serveis a les persones significa també vetllar pel seu dia a dia, pels serveis que utilitzen, és a dir, aixecar cada dia les persianes de la ciutat", va argumentar la regidora d’Hisenda.

Les dues àrees que presenten un increment més acusat respecte a l’exercici del 2017 són la de Serveis Socials i la de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació.

"Gràcies a l'eficiència en la gestió de l’administració que hem estat aplicant en els últims anys hem tornat a generar un estalvi en la despesa corrent de 717.980€ euros ", va destacar Maria Àngels Planas.

Pel que fa als ingressos, cal destacar les transferències de l’Estat, que el 2018 ens retornarà un total d’1,7M€ . La suma dels capítols 1, 2 i 4 representa pràcticament el 90% del pressupost, i és el que costa aixecar les persianes de la ciutat cada dia, mantenir-hi els serveis de què disfruten els ciutadans i fins i tot incrementar-los.

Les inversions representen 6.817.980 euros, una xifra lleugerament més alta que l’any anterior. “Algunes inversions són plurianuals i responen a una clara visió de la ciutat àmplia i estratègica del nostre govern” va remarcar la regidora.