Array ( [FILENOM] => p/r/pressupost_municipal_2018_5a3a58240855c.jpg [FILEMIDA] => 0,05 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES vol uns pressupostos amb més accent social per al 2018 | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES vol uns pressupostos amb més accent social per al 2018

Proposen projectes per garantir l’accés a l’habitatge i per combatre la precarietat. En promoció econòmica opten per fomentar nous sectors a part del turisme.

divendres 15 de desembre de 2017


El grup d’ERC-MES ha presentat a l’equip de govern de Girona una bateria de propostes per a l’aprovació dels pressupostos del 2018. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “CiU gasta però no inverteix, són uns pressupostos amb les prioritats mal enfocades que no estan a l’alçada del que necessita Girona”. La cap de l’oposició ha dit que “nosaltres reorientaríem molts recursos que el govern destina a despeses supèrflues i a propaganda cap a inversió social i per als barris”.

Concretament i pel que fa a l’acció social, la coalició proposa dues grans actuacions per aquest 2018. D’una banda, reclamen “una partida per ajudar a la rehabilitació d’habitatges a canvi que els propietaris posin el seu immoble al mercat de lloguer residencial”, segons Roca, “com a mesura per facilitar l’accés a l’habitatge, que és ja una problemàtica de ciutat desatesa per aquest govern”. Paral·lelament, la cap de l’oposició vol que el mapa de la distribució socioeconòmica de Girona, impulsat per ERC-MES a principis de mandat i que hauria d’estar enllestit en pocs mesos, “ens ajudi a implantar un pla contra la pobresa i la precarietat que hem proposat al govern, dotat amb 200.000€”. En resum, ha reblat Roca, “volem uns comptes que contribueixin a que tots els gironins i gironines puguin dur una vida digna”.

Diversificar l’economia
Pel que fa a promoció econòmica, Maria Mercè Roca ha explicat que “les partides destinades a la promoció turística s’han multiplicat per deu en els darrers sis anys”, i ha afegit que “a Girona el turisme és molt important i cal apostar-hi, però no podem posar tots els ous a la mateixa cistella”. Segons la regidora, “cal diversificar la nostra economia i per això proposem reorientar 100.000€ per fomentar noves indústries d’alt valor afegit i d’elevat complement social”. En una línia similar, ERC-MES ha proposat també dotar amb 50.000€ una nova partida anomenada projecte univerciutat, “que té com a finalitat enfortir els llaços entre universitat i ciutat: Girona i la seva àrea urbana com a seu de tres universitats -UdG, UOC i UNED- que formen part inextricable de la nostra realitat econòmica i social”.

En cultura, la coalició ha instat al govern a reorientar despeses en grans festivals i esdeveniments cap a centres cívics i cultura de base: “els equipaments que fan cultura dia a dia, les programacions estables i la cultura als barris són el pilar d’un model que aposta per l’excel·lència però també per l’equitat i pels creadors locals”. Per últim, han reclamat el compliment del compromís del 0,7% en solidaritat i cooperació.