Array ( [FILENOM] => o/r/oriol_5a3a5464298ee.jpg [FILEMIDA] => 0,04 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES reivindica la bona gestió de Junqueras amb Girona | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES reivindica la bona gestió de Junqueras amb Girona

El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Girona s’ha reduït en un 86%

dimarts 19 de desembre de 2017


El grup municipal d’ERC-MES ha revelat avui que el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Girona s’ha reduït en un 86% des de març de 2016, quan Oriol Junqueras va arribar a la conselleria d’economia. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “Girona ha guanyat amb ERC al govern del país: s’ha reduït el deute amb l’Ajuntament i gràcies a això hem tingut més recursos per invertir a la nostra ciutat”. En termes globals, el deute amb el conjunt dels municipis s’ha reduït en un 74%, dels 595 milions d’euros a l’inici de legislatura als 150 milions d’euros actuals.

La regidora ha afegit que “en aquest mandat, Esquerra Republicana ha demostrat la seva capacitat de gestió al capdavant de Conselleries tan sensibles com la de Benestar Social, Salut, Justícia o Economia”. Concretament en economia, a més de la reducció del deute amb els municipis, l’equip de l’Oriol Junqueras “ha sanejat les finances de la Generalitat, reduint el dèficit públic, el termini de pagament a proveïdors i posant les bases per a un creixement econòmic que ha assolit valors del 3,5% del PIB”.

En línia amb això, la portaveu d’ERC-MES ha declarat que “els grups municipals d’Esquerra, ja sigui al govern o a l’oposició, hem intentat trobar també l’equilibri entre una gestió econòmica responsable i l’increment de recursos en polítiques rellevants per l’assoliment de la justícia social i la igualtat d’oportunitats”.

Per últim, els quatre regidors i regidores d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona han demanat “tornar a fer confiança a l’Oriol Junqueras i el seu equip, perquè puguin continuar la bona feina que venien fent i seguir construint la República”.