Array ( [FILENOM] => p/l/ple_5a0582d72bdc7.jpg [FILEMIDA] => 0,08 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES aconsegueix facilitar la participació de les entitats ciutadanes al Ple municipal | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES aconsegueix facilitar la participació de les entitats ciutadanes al Ple municipal

Acorden reduir d’un mes a 15 dies el termini per a registrar mocions ciutadanes. També pacten blindar la llengua catalana i avançar en la reforma horària.

divendres 10 de novembre de 2017


En el marc de la negociació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), que s’aprovarà al Ple d’aquest dilluns, el grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha arribat a alguns acords amb el govern, que permeten “millorar la participació de la ciutadania en la governança de la ciutat i modernitzar el funcionament orgànic de l’Ajuntament”. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que “el redactat inicial del nou ROM era millorable, i creiem que hem aconseguit dotar-nos d’uns procediments millors a partir de la introducció d’algunes de les nostres al·legacions”.

El grup destaca especialment la reducció del termini per a què les entitats ciutadanes puguin presentar propostes i mocions al Ple municipal, que passa d’un mes a tant sols quinze dies. Roca ha explicat que “fins ara la ciutadania havia de registrar les seves propostes com a mínim un mes abans del Ple, i això feia que molts temes caduquessin abans de poder-se discutir en sessió plenària”. Per la regidora, “aquesta era una manera de limitar la participació ciutadana, i amb aquest acord hem aconseguit revertir aquesta situació injusta”.

Tot i que ERC-MES donarà suport a l’articulat definitiu “per les millores que hi hem introduït i també perquè aquest nou ROM és millor que el que teníem abans”, la cap de l’oposició ha fet notar que “nosaltres haguéssim apostat per modernitzar encara més l’Ajuntament, simplificar els procediments administratius i facilitar de forma molt més notable la participació ciutadana en la governança de la ciutat”.

Més millores
A més de la ja esmentada reducció dels terminis per a què la ciutadania pugui participar en el Ple municipal, Maria Mercè Roca ha explicat que han pactat també “blindar el català com a llengua pròpia i vehicular de l’Ajuntament, una disposició que havia desaparegut en el redactat inicial d’aquest nou ROM respecte el que estava vigent fins ara”. Per últim, ERC-MES ha introduït una disposició addicional relativa a la reforma horària, per la qual l’Ajuntament es compromet a “garantir l’adequació de la seva activitat de gestió administrativa i política a uns usos horaris i del temps que garanteixin una major qualitat de vida tant del personal del Consistori com de la ciutadania en general”, i ho vinculen als àmbits concrets de “la salut, el benestar i la conciliació de la vida personal, familiar i d’oci”.