Array ( [FILENOM] => l/l/llibertat_5a01ce7744c03.jpg [FILEMIDA] => 0,09 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) ERC-MES vol que el Ple es pronunciï en contra de l'empresonament del Govern | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES vol que el Ple es pronunciï en contra de l'empresonament del Govern

Animen també a la mobilització “per a assolir tots els objectius de país”

dilluns 6 de novembre de 2017


El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns vinent en contra de l’empresonament del govern de la Generalitat de Catalunya. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que “l’Ajuntament de Girona sempre ha estat al costat de les nostres institucions, i en aquestes hores greus no en pot ser una excepció”. Els regidors i regidores defensen en el text que “l’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea”, i citen la Declaració Universal dels Drets Humans de Nacions Unides així com el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals.

Roca ha denunciat que aquesta decisió se suma “a una campanya d’ús arbitrari de la justícia espanyola amb fins polítics, com ja s’ha vist en el cas dels dos Jordis o dels organitzadors del 9N”. Per la cap de l’oposició, en els darrers mesos “estem sota un règim d’excepció no declarat, en el qual l’exercici d’alguns drets fonamentals i llibertats públiques es troba clarament restringit”. Segons Roca, un exemple d’això són les imatges de la policia entrant a mitjans de comunicació, a domicilis particulars o retirant cartells de persones i organitzacions privades.

A més de demanar l’alliberament dels presos polítics, ERC-MES vol que el Ple de Girona expressi “ple suport a la mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació indigna del 155”. L’aturada de la intervenció de la Generalitat és un altre dels punts de la moció, així com “instar a la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució”.

Mobilització ciutadana
Més enllà de la moció, Maria Mercè Roca ha animat als gironins i gironines a que aquests dies “es mobilitzin per a l’assoliment de tots els objectius de país”, que passen per l’aturada del 155, l’amnistia dels presos i la viabilització de la República. En aquest sentit, ha explicat que “cal que tots i totes participem de l’aturada de dimecres i del conjunt d’actes i manifestacions previstos”. En un sentit similar, ha demanat que “tinguem tots present la jornada electoral del 21 de desembre, on és imprescindible que el sobiranisme arrassi a les urnes”.