Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Girona ja té Plaça 1 d'Octubre

dimarts 13 de febrer de 2018

La ciutat de Girona ja té des d’ahir la Plaça 1 d’Octubre en memòria de totes aquelles persones que l’1 d’octubre del 2017 van veure perillar la seva integritat física intentant exercir el seu dret a vot en el referèndum organitzat per la Generalitat.

El canvi de nom de la plaça de la Constitució a plaça de l’1 d’Octubre va ser aprovat ahir pel ple de l’Ajuntament després que el grup municipal de CiU va entrar una petició al registre d’entrada del consistori sol·liciant aquesta mesura atesa la gran demanda ciutadana. El canvi de nom va comptar amb els vots favorables dels grups municipals de CiU, ERC i la CUP-Crida per Girona.

Durant el ple, l’alcaldessa Marta Madrenas va recordar que “Constitució no és igual a democràcia” i que en nom de la Constitució l’Estat español està portant a terme des de fa mesos una campanya de persecució que fa que avui hi hagi quatre persones privades de llibertat en presons espanyoles i quatre més exiliades a Bèlgica pel simple fet de defensar que el poble català té dret a decidir el seu futur.