Recursos

Dia Internacional dels Arxius (9 de juny)

Presentació

El dia 9 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d'Arxius (ICA/CIA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. La declaració oficial d'aquest data s'aprovà a la reunió anual del Consell Executiu de CIA, el novembre de 2007, que tingué lloc a Viena. Les diferents iniciatives portades a terme arreu del món es poden consultar a la web del Consell Internacional d'Arxius.

L'objectiu del Dia Internacional dels Arxius és posar de relleu el caràcter essencial dels arxius per a garantir una gestió eficaç, responsable i transparent, per a protegir els drets de la ciutadania, assegurar la memòria individual i col·lectiva, comprendre el passat, documentar el present i preparar el futur, tal com s'expressa en la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO a la seva 36a Conferència General a París, el 10 de novembre de 2011.

L'Ajuntament de Girona, a través de l'Arxiu Municipal de Girona, celebra aquest dia, des de l'any 2012, amb l'organització de diverses activitats entorn del patrimoni documental obertes al públic en general.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.