Josep Tarrés i Fontan

 • Entrevista realitzada el 21/07/2009


  Entrevista a càrrec de: Xavier Carmaniu
  Realització: Joan Roura
  Producció: Ajuntament de Girona. Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP)
  Durada: 36 min 15 s
  ..............................


  Josep Tarrés i Fontan (Girona, 1929 - 19 d'abril de 2021). Poeta i activista cultural.

  Destaca per haver dedicat gran part de la seva vida a la recuperació i promoció de la cultura i el patrimoni artístic i, més concretament, pel seu paper en la recuperació del Call jueu de Girona.

  Al llarg de la seva vida ha treballat com a actor de teatre, guionista i director de cinema. Va impulsar, juntament amb altres persones, l'Exposició de Flors pels patis i jardins de la ciutat. Va promoure la recuperació del Call jueu de Girona, reobrint el pati dels rabins i el bar Isaac el Cec, organitzant-hi concerts de música sefardita i conscienciant la ciutadania del valor d'aquest espai.

  Com a escriptor va quedar finalista del premi Nadal 1952-53 amb la novel.la "Gorch". El 1963 va editar el llibre "Cinc poetes de Girona", intent de recuperació de la poesia catalana popular. El 1994 la Diputació de Girona li edita "El llibre del Corpus" i el 2003, "El poema de Pàsqua". El 2013 l'Ajuntament de Girona li va publicar "El pessebre gòtic de Girona". Actualment és col·laborador del Diari de Girona.

  El 4 de maig de 2004 li va ser concedida la distinció de Ciutadania que atorga l'Ajuntament de Girona en reconeixement al seu compromís cívic expressat en la seva constant dedicació a la recuperació i projecció del passat de la ciutat de Girona i al seu continuat activisme cultural.


© 2022 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.