InterPARES 3

El projecte InterPARES (International Research on Permanent Authentic Records in Electronic Systems (InterPARES) Ús una colĚlaboraciˇ a nivell internacional iniciada el 1999, dirigida i finanšada pel Consell de Recerca en CiŔncies Humanes del CanadÓ. InterPARES 3 Ús un projecte d'anÓlisi i avaluaciˇ de la posada en prÓctica dels resultats de la fases anteriors en organitzacions mitjanes i petites.

Definiciˇ

El projecte InterPARES (International Research on Permanent Authentic Records in Electronic Systems (InterPARES) fou una colĚlaboraciˇ a nivell internacional iniciada el 1999, dirigida i finanšada pel Consell de Recerca en CiŔncies Humanes del CanadÓ. InterPARES 3 se centrÓ en l'anÓlisi i l'avaluaciˇ de la posada en prÓctica dels resultats de la fases anteriors en organitzacions mitjanes i petites.

Objectius

Desenvolupar els coneixements essencials per a la preservaciˇ a llarg termini de documents autŔntics creats i mantinguts en suport digital i proporcionar la base per a estÓndards, polÝtiques, estratŔgies i plans d'acciˇ capašos d'assegurar la longevitat d'aquest material i la capacitat dels seus usuaris a confiar en la seva autenticitat.

Cronologia

  • Inici de projecte: 2007
  • Tancament de projecte: 2012

Equip

Els participants s'organitzaren en els segŘents 15 equips d'Ómbit territorial: └frica, Brasil, CanadÓ, Catalunya, Xina, Col˛mbia, ItÓlia, Corea, MalÓisia, MŔxic, Holanda i BŔlgica, Noruega, Singapur, Turquia i Regne Unit i Irlanda.

Participaciˇ

L'Ajuntament de Girona, mitjanšant l'Associaciˇ d'Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya, participÓ en el TEAM Catalonia amb un estudi sobre l'autenticitat dels documents gestionats en bases de dades. Aquest treball es va presentar l'octubre de 2011 a Barcelona en el marc del 9Ŕ Simposi Internacional InterPARES 3 Project. Arran d'aquesta presentaciˇ, la direcciˇ del projecte va convidar l'Ajuntament de Girona a presentar l'estudi realitzat al 10Ŕ Simposi, celebrat Istanbul el 10 i 11 de maig de 2012. El 10Ŕ Simposi Internacional InterPARES 3 Project fou l'esdeveniment de cloenda del projecte a on es presentaren alguns dels principals resultats assolits.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.