Creating Local Innovation Trough a Quadruple Helix (CLIQ)

El projecte CLIQ tenia com a objectiu promoure la innovaciˇ mitjanšant l'organitzaciˇ d'intercanvis d'experiŔncies entre els setze socis de la Uniˇ Europea participants en el projecte. Els participants sˇn autoritats locals, empreses, centres d'innovaciˇ i cambres de comerš de ciutats mitjanes.

Definiciˇ

El projecte va ser finanšat per la Uniˇ Europea a travÚs del programa de cooperaciˇ territorial INTERREG IVC que tenia com a objectiu determinar el rol de la ciutadania en la Societat del Coneixement, en relaciˇ amb les universitats i centres de recerca, empreses i governs locals i regionals.

Objectius

El projecte CLIQ tenia com a objectiu promoure la innovaciˇ mitjanšant l'organitzaciˇ d'intercanvis d'experiŔncies entre els setze socis de la Uniˇ Europea participants en el projecte. Els participants foren institucions locals, empreses, centres d'innovaciˇ i cambres de comerš de ciutats mitjanes.

Cronologia

  • Inici de projecte: 2008
  • Tancament de projecte: 2011
  • Durada: 48 mesos

Equip

Participaren en el projecte 16 socis de la Uniˇ Europea coordinats per la ciutat de Jyvńskylń (FinlÓndia).

Participaciˇ

El Centre de Recerca i Difusiˇ de la Imatge (CRDI) va ser seleccionat com a cas d'estudi del projecte CLIQ per la seva implicaciˇ amb els diferents sectors que formen la "Quadruple hŔlix". En aquest sentit, l'existŔncia del CRDI es deu originÓriament a la seva funciˇ d'arxiu d'imatges de l'Ajuntament de Girona. La seva obertura al municipi l'ha portat a gestionar els arxius dels principals mitjans de comunicaciˇ locals, i mÚs concretament els de Televisiˇ de Girona, Diari de Girona, El Punt i RÓdio Girona. En el camp de la recerca mantÚ una activitat important amb universitats i investigadors i pel que fa a la ciutadania, ofereix un seguit de serveis i d'activitats que tradicionalment han tingut bona acollida, tals com l'organitzaciˇ de conferŔncies i exposicions, i la orientaciˇ actual cap la web 2.0 que potencia especialment aquesta relaciˇ.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.