Nova Cronologia del Patrimoni Audiovisual

DILLUNS 26 D'OCTUBRE DE 2020

El CRDI presenta un nou recurs web amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.

El CRDI presenta una nova Cronologia del Patrimoni Audiovisual, amb un nou disseny i més continguts, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Aquest recurs, realitzat amb el programari per a la creació d'exposicions digitals MOVIO, ofereix la cronologia dels diferents mitjans audiovisuals: el cinema, la fotografia, el cinema amateur, la televisió i el vídeo i els documents sonors, des dels primers invents per a la captació i la reproducció de la imatge i el so fins als nostres dies.

Aquesta cronologia vol explorar l’evolució tecnològica dels mitjans audiovisuals, des dels primers descobriments que permeten la captació i projecció de la imatge, com la cambra obscura o les llanternes màgiques, passant pels avenços en la composició dels distints suports i emulsions que van donar lloc a les primeres fotografies o l’enregistrament del so sobre un medi físic com els cilindres de cera o els discos de pissarra, a les darreres innovacions tecnològiques en la imatge digital o en l’aplicació de la intel·ligència artificial.

La cronologia compta amb 64 vídeos i un nombre major d'imatges, i s’ha traduït a quatre idiomes amb la voluntat que pugui tenir una difusió el més àmplia possible. Aquest recurs pren el relleu del que es va presentar per primera vegada amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual de 2011. Ara que hem completat una nova dècada, hem volgut donar continuïtat al recurs amb informació actualitzada, una nova presentació i més continguts en imatge.


© 2021 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.