Recursos

Presentaciˇ

El setembre del 1997, l'Ajuntament de Girona aprovÓ la creaciˇ del Centre de Recerca i Difusiˇ de la Imatge (CRDI), amb la missiˇ de conŔixer, protegir, fomentar, oferir i divulgar a la ciutadania el patrimoni documental en imatge de la ciutat de Girona.

El Centre, que ja comptava amb el precedent de l'Arxiu d'Imatges de l'Ajuntament de Girona (AIAG), creat el 1982, ha experimentat un creixement espectacular en aquests darrers vint anys i ha desplegat la seva missiˇ fundacional amb diferents actuacions vinculades a la innovaciˇ tecnol˛gica, a l'assentament d'una metodologia de treball, a la conservaciˇ, al foment de la presa de consciŔncia en relaciˇ amb els drets dels fot˛grafs, a la participaciˇ en diferents organismes i projectes internacionals i a la recerca en molts diferents aspectes relacionats amb el Patrimoni FotogrÓfic i Audiovisual.

All˛ que mÚs ens complau, per˛, Ús el treball de recuperaciˇ, organitzaciˇ i difusiˇ d'un gran nombre de fons fotogrÓfics i audiovisuals vinculats a la nostra ciutat. La generositat de totes les persones implicades en aquest projecte com˙, ha permŔs que avui el CRDI posseeixi uns fons documentals en imatge d'una transcendŔncia extraordinÓria per al present i el futur de la ciutadania.

Per a commemorar aquest 20Ŕ aniversari, el CRDI ha programat un seguit d'activitats que es duran a terme al llarg de 2017 amb l'objectiu de donar rellevÓncia i aprofundir l'interŔs en el patrimoni fotogrÓfic i audiovisual de la ciutat.

© 2024 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.