Comença el projecte Europeana Sport amb participació del CRDI

DIJOUS 15 D'OCTUBRE DE 2020

El CRDI contribuirà amb més de 20.000 noves fotografies i 50 pel·lícules.

Europeana Soprt és un projecte europeu cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa CEF Connecting Europe Facility que té la voluntat de millorar la col·lecció temàtica d'esports al portal Europeana.

El projecte, que abraça un període que va des d’octubre de 2020 a gener de 2022, coincideix amb el Campionat Europeu de Futbol de la UEFA i els Jocs Olímpics d'estiu al Japó, tots dos esdeveniment posposats per a 2021, i compta amb nou socis, representant els següents països: Bèlgica, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Romania, Catalunya i Regne Unit.

El projecte té l'objectiu de proveir de nous continguts a la col·lecció d'esports del portal Europeana i de millorar l'accessibilitat i la qualitat de la descripció dels recursos ja existents. Per aquesta raó es vol donar suport a institucions culturals, entre les quals els arxius, per augmentar la quantitat de continguts i metadades de qualitat accessibles a través del portal europeu del patrimoni.

També es preveu la participació dels usuaris en activitats que s’organitzaran a tot Europa. En alguns casos, paral·lelament als partits del Campionat Europeu de Futbol de la UEFA celebrats a 12 països d'Europa, el projecte celebrarà una campanya participativa. Es tracta de l'organització d'esdeveniments per tal de convidar el públic a compartir les seves històries i records relacionats amb l'esport a cadascuna de les ciutats i països de la UE. Aquests esdeveniments també es donaran a conèixer a Europeana pel públic en general.

Pel que fa a la participació del CRDI en el projecte,, es preveu la publicació de més de 20.000 noves fotografies i 50 pel·lícules a Europeana Sport. Les fotografies se seleccionaran entre els fons de diaris locals i de fotògrafs de carrer. Es compta també amb imatges dels arxius d'associacions esportives com el Grup Excursionista i Esportiu Gironí i l'equip de futbol de Girona. Les fotografies i les pel·lícules cobreixen un ampli ventall d'esports, des del futbol i l'hoquei fins al muntanyisme i l'alpinisme, i abasten més de set dècades del segle XX, amb la primera fotografia que data del 1922 i la primera pel·lícula que data del 1935.

El CRDI també organitzarà algun esdeveniment participatiu en què s'involucrin els usuaris interessats en la història de l'esport. Aquesta activitat podria coincidir amb algun dels grans esdeveniments esportius anunciats.

Els socis del projecte són:


  • Istituto Centrale per il Catalogo Unico delle biblioteche italiane e per le informazioni bibliografiche (ICCU) - Coordinador

  • Stichting Europeana (EF)

  • National Archives of Hungary (NAH)

  • Michael Culture (MCA)

  • Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (NISV)

  • Ajuntament de Girona - Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI)

  • Biblioteca Judeteana Octavian Goga Cluj - Octavian Goga Cluj County Library (BJC)

  • EPIC Ireland Exhibitions Limited (EPIC)

  • National Library of Scotland (NLS)


Més informació a: https://www.girona.cat/sgdap/cat/projectes_europeana_sports.php


© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.