La transformació digital de l’Ajuntament de Girona es presenta a Moscou

DIMECRES 6 DE NOVEMBRE DE 2019

L'AMGi ha estat convidat per l’Institut de Ciència i Investigació de Tota Rússia per a la Gestió d’Arxius i Documents (VNIIDAD).

En el marc de la XXVI Congrés Científic Internacional “Documentació en la Societat de la Informació: Gestió d’Arxius i Documents en l’Era de la Transformació Digital”, Lluís-Esteve Casellas i Serra, cap de la Secció de Gestió Documental i Arxiu de l’Ajuntament de Girona, presentarà la conferència “Transformació digital i gestió de documents: l’experiència de l’Ajuntament de Girona (Catalunya)”.

Des de l’òptica de la Gestió de Documents i la perspectiva municipal, la conferència exposarà com l’Ajuntament de Girona afrontà la transformació digital derivada de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques i quines bases organitzatives anteriors a la llei facilitaran la transició en un termini tant curt de temps. L’èxit de la transformació digital motivà l’obtenció del primer premi d’Administració Digital 2018 en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants atorgat per l’Administració Oberta de Catalunya. Alhora, també s’exposaran la realitat i els reptes en Administració digital tant a l’Ajuntament com a Catalunya i Espanya.

L’Institut de Ciència i Investigació de Tota Rússia per a la Gestió d’Arxius i Documents (VNIIDAD) és l’organisme responsable de les polítiques arxivístiques de tots els centre de recerca de Rússia i és el principal organitzador del congrés. La rellevància de la invitació a participar-hi radica en el fet de ser el congrés més important que es fa a la Federació Russa en matèria d’arxius i gestió de documents, amb prop d’un centenar de conferenciants, dels quals només una desena són estrangers.
El congrés tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre a Moscou, a la Universitat de Finances i Lleis de Moscou.

© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.