Recursos

El Govern de la ciutat

Cercador de regidors/es

Aldeguer Manté, Xavier

Llicenciat i doctorat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Gastroenterologia. Actualment és el responsable de potenciar la innovació hospitalària a l'Hospital Josep Trueta i continua vinculat a l'empresa emergent biotecnològica GoodGut, que va cofundar l'any 2014 i en va ser el director mèdic fins que va ser adquirida l'any 2021 pels laboratoris Hipra, en el procés de reforç de la seva divisió de Salut humana.
Pel que fa a la seva carrera professional, va ser cap de servei del Servei de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta (2011-2018); cap del Servei de l'Aparell Digestiu de l'Aliança estratègica ICS/IAS (2018-2021); i consultor i coordinador de digestiu dels hospitals d'Olot i la Cerdanya. També ha estat director general de Transferència de Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya (2021-2022) i director general de Societat del Coneixement, Transferència i Territori (2022-2023).
En l'àmbit de la docència, és investigador principal i coordinador de l'Àrea de recerca de Digestiu de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) des del 2011, i professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona des del 2009.
De la seva formació destaquen diverses estades a l'estranger, entre les quals la beca per a estudis de Postgrau a l'estranger de La Caixa, amb una estada de recerca al Laboratori de Transplantament Hepàtic de la Universitat de Pensilvània (Filadèlfia, Estats Units) de la promoció de 1997, i l'estada post-doctoral en el mateix laboratori entre els anys 1998-2001. També és autor de diversos articles i capítols de llibres científics, a més de ponent de diferents congressos mèdics, on ha estat guardonat com a millor comunicació d'algun dels treballs presentats.

Funcions

© 2024 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.