Recursos

El Govern de la ciutat

Cercador de regidors/es

Ballesta Tura, Albert

Figueres, 24/05/1961

Va néixer a Figueres el 24 de maig de 1961 i viu a Girona des del 1991.
És llicenciat en dret per la UNED i té un Màster en Gestió i Direcció d'Empreses per la Universitat de Girona. Com a funcionari de l’Administració pública té les oposicions de secretari d’ajuntament i les de facultatiu llicenciat en Dret de l’escala de suport del Cos de Mossos d’Esquadra.
Va iniciar la seva tasca professional en el món local com a secretari de l'alcalde de l'Ajuntament de Cadaqués, va ser secretari de l'Ajuntament de Portbou, gerent del Consell Comarcal de la Selva, secretari de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, cap del Servei d’Administració de la Regió Policial de Girona de Mossos d’Esquadra i fins a dia d’avui ha estat el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona.
Del 1982 al 1983 va ser el corresponsal del llavors diari Los Sitios a Cadaqués. De l’any 1983 al 1986 va ser corresponsal del Punt Diari també a Cadaqués.
És militant de Convergència Democràtica de Catalunya des de 1981 i ha milita a Cadaqués, Santa Coloma de Farners i Girona.
Es va presentar a les eleccions municipals de Girona els anys 2011 i 2015 per a la Federació de CiU amb Carles Puigdemont com a cap de llista. Quan Carles Puigdemont renúncia a l’alcaldia de Girona per ser investit president de la Generalitat de Catalunya, el gener del 2016, accedeix a l’alcaldia de la ciutat.

Funcions

© 2024 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.