Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dilluns 30 de març de 2020

El Museu d'Història dels Jueus des de casa

Recursos durant el confinament


A causa de la situació actual que estem vivint, l’equip del Museu d'Història dels Jueus també ens quedem a casa però continuem treballant per acostar-vos i fer accessibles els nostres continguts, la història el patrimoni, exposicions i recursos. Us proposem diverses alternatives per aquests dies de confinament:

Les audioguies. Incorporen els coneixements més recents, basats en les troballes documentals i arqueològiques dels darrers anys, i també inclouen nous espais, com el bany ritual. S’incideix en nous aspectes com el pes de la societat conversa en la història de Girona, la major importància dels fets de l’any 1391 per sobre de 1492, les particularitats i especificitats de la història jueva catalana o la transcendència dels noms i les vides de les persones.

Visita virtual al call de Girona. Gaudiu d'uns indrets preciosos sense sortir de casa!

Exploreu els continguts del nostre web. Endinseu-vos en la història de la comunitat jueva que va viure a Girona a l’edat mitjana.

Coneixeu detalls de les històries de vida d'aquelles i d'aquells que van ser enterrats a Montjuïc a través de les seves pedres amb nom.

Apreneu més coses sobre la cultura jueva des del nou apartat Sabies que les jueves i els jueus de Girona...?.

Accediu als nostres Cicles de conferències, enregistrats al repositori DUGImedia de la Universitat de Girona.

Seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats.

Descobriu què coneixeu sobre la cultura jueva a través d'un divertit joc de paraules que podeu fer en família.Recursos complementaris externs


Podcast Huyendo de Hitler a través de los Pirineos, organitzat per Centro Sefarad Israel.
En aquesta conferència l'historiador Josep Calvet va oferir les claus de les rutes pels Pirineus que travessaven totes aquelles persones que fugien del nazisme.
Podeu trobar més informació sobre aquest tema a l’exposició Fugint de l’Holocaust que vam tenir al museu del 29 d’octubre de 2015 al 17 de gener de 2016.Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat