Us trobeu a:   Notícies

Notícies

divendres 29 d'octubre de 2021

Nou passeig virtual pel micvé del Museu d'Història dels Jueus

Projecte de digitalització d'espais en 3D del Museu d'Història de Girona

El Museu d'Història de Girona ha impulsat la realització de recorreguts virtuals per alguns dels espais patrimonials de la ciutat, amb l'objectiu de fer-los més accessibles. El projecte ha digitalitzat en 3D diferents indrets de difícil accés, com el campanar de la catedral o la terrassa de la torre del Museu d'Història. D'altres, com la cisterna i la carbonera, també del Museu d'Història, o l'espai del micvé del Museu d'Història dels Jueus, són visitables, però no pas per a tothom, i no pas cada dia.

Durant les Fires de sant Narcís de 2021, el Museu d'Història presenta els primers resultats del projecte: les recreacions en 3D del campanar de la catedral i del micvé, compatibles amb ulleres de realitat virtual, ofereixen una experiència única per al coneixement d'indrets històrics i arqueològics de la ciutat. Els recursos estan disponibles tant als respectius museus com a les seves pàgines web, per poder-los gaudir des de casa.

Les restes arqueològiques del micvé (bany ritual jueu) del segle XV es poden visitar a la segona planta del Museu d'Història dels Jueus. Aquesta iniciativa ha fet que també siguin visitables de manera virtual, a través d'un interactiu que es troba a la recepció del Museu, o a través d'aquesta web:

(Obrir en una nova finestra)

D'altra banda, al Museu d'Història podeu veure la recreació del campanar de la catedral, des del costat mateix de l'àngel de bronze que el corona com a penell. El trobareu a la seva sala d'exposicions temporals, just a davant de la figura de l'àngel sense cap. Aquesta escultura és l'element més emblemàtic de la col·lecció del Museu i ara dona la benvinguda a l'exposició "Les coses que foren".

La realització dels recursos virtuals ha estat feta amb la tecnologia Matterport per l'empresa 360TotalWeb, que està preparant la presentació dels altres espais digitalitzats. Ben aviat, el Museu d'Història de Girona posarà a disposició de tots els públics la carbonera i la cisterna de l'antic convent de caputxins (segle XVIII), i la terrassa de la torre del Museu, amb una impressionant vista d'ocell sobre el Barri Vell de Girona.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web