Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Fugint de l'Holocaust

Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial

Del 29 d'octubre de 2015 al 17 de gener de 2016
Call de Girona

Exposició complementària a "La Girona d'època contemporània: les capitalitats de la ciutat", que es presentarà al Museu d'Història de Girona amb l'objectiu de revisar la trajectòria de la ciutat en els últims dos-cents anys, des del punt de vista històric, polític, social i cultural. Es fonamenta en les transformacions de tot tipus que van portar Girona a convertir-se en capital des de diverses perspectives, i treballa aspectes relacionats amb la ciutat de Girona com a eix i nucli d'un territori que es va forjar durant els segles XIX i XX.

L'exposició del Museu d'Història dels Jueus, per la seva banda, presenta una etapa i uns fets històrics força desconeguts i excepcionals, que mostren la ciutat i el seu paper en el context de la II Guerra Mundial. Mentre Espanya i la major part de Catalunya van quedar, per diverses raons, allunyades dels fets transcendentals esdevinguts a l'Europa sotmesa a l'horror nazi, Girona va ser lloc de pas, d'acollida o d'empresonament per a moltes persones, sobretot jueves, que fugien de Hitler.

La mostra és una producció del Museu d'Història de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A Girona, inclou un espai interactiu adaptat a la realitat de les comarques gironines i fonamentat en una base de dades que permet rescatar els noms i les històries de més de 1.000 persones que van travessar clandestinament la frontera gironina entre els anys 1941 i 1943.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web