Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dimarts 19 de maig de 2020

Els museus d'història i d'etnologia de Catalunya inicien una campanya de recollida de materials per testimoniar el pas de la COVID-19 pel nostre país

El material recollit esdevindrà el patrimoni que les properes generacions podran vincular amb el període històric que estem vivint


El Museu d'Història dels Jueus s'adhereix a la campanya de recollida de documents i objectes materials que testimoniïn el pas de la COVID 19 pel nostre país.
La campanya s'adreça a tota la ciutadania. L'objectiu és preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i objectes que ajudin a interpretar l'impacte de la pandèmia mundial a Catalunya.
Aquest fons material pot ser molt divers: EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari...), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d'art a l'espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.
El material donat esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural.
La campanya es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les xarxes de Museus d'Història i Monuments i de Museus d'Etnologia de Catalunya; això ens permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat i avaluar-ne el resultat, per tal de poder fer-ne una lectura transversal i en clau de país i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

A la pàgina Memòries d'una pandèmia t'expliquem com pots participar a la campanya i quins són els tipus d'objectes que es poden donar.

La història de demà està passant ara, guardem-la!

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat