Us trobeu a: Memòries d'una pandèmia

Memòries d'una pandèmia

Campanya de participació ciutadana i recollida d'objectes

El Museu d'Història dels Jueus s'adhereix a la campanya de recollida de documents i objectes materials que testimoniïn el pas de la COVID 19 pel nostre país.
La campanya crida a la participació de tota la ciutadania. L'objectiu és preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i objectes que ajudin a interpretar l'impacte de la pandèmia mundial a Catalunya.
Els museus estan recollint materials molt diversos (equipament sanitari, dibuixos, obres d'art, etc.) i en tota mena de suports (fotografies, vídeos, missatges de veu, etc.). El material donat esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural.
Aquesta és una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya i de la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya i això ens permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat, i avaluar-ne el resultat per tal de poder fer-ne una lectura transversal i en clau de país i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

Com participar

El període de la campanya és del 19 de maig al 14 de juny de 2020.

Si teniu material que creieu que pot ser d'interès, envieu-nos un correu electrònic a reserves.callgirona@ajgirona.cat. Cal que inclogueu la següent informació:

Nom i cognoms de la persona que vol fer la donació

Fotografia de l'objecte o arxiu digital que es vol cedir: imatges, audios, vídeos, dibuixos, documents o altres objectes que facin referència a la Girona jueva o que tinguin relació amb el call de Girona, i que hagin estat fets o usats durant la pandèmia.
Si es tracta d'un objecte material, ens posarem en contacte amb vosaltres per indicar-vos com fer l'entrega un cop s'obrin els museus. I si es tracta d'un arxiu digital, el podeu adjuntar directament al correu. Si pesa més de 8 MB, haureu d'utilitzar un servei d'allotjament de fitxers per enviar-nos-els. En aquest cas, us recomanem que utilitzeu WeTransfer. Si teniu dubtes sobre com utilitzar aquesta eina, podeu visualitzar aquest vídeo explicatiu creat pel Museu d'Història de Catalunya: Com puc enviar un arxiu per WeTransfer?.

Breu descripció de context o informació rellevant sobre l'objecte o allò que descriu la fotografia, vídeo, o missatge de veu.


El Museu d'Història dels Jueus es reserva el dret d'acceptar o rebutjar l'element objecte de la donació.
El Museu d'Història dels Jueus podrà exposar l'objecte i fer-ne difusió en els mateixos termes que regeixen per a la col·lecció del Museu, així com realitzar activitats de divulgació cultural si s'escau.
Els participants en el projecte "Memòries d'una pandèmia" autoritzen el Museu d'Història dels Jueus a exhibir, publicar, difondre o reproduir les imatges, els àudios, vídeos i els textos que ens facilitin sense que comporti cap tipus de compensació.


Moltes gràcies!

El vostre material pot ser molt útil per tal que les generacions futures coneguin la realitat viscuda en aquests moments.


Informem als participants en el projecte "Memòries d'una pandèmia" que farem ús del material que ens facilitin als nostres canals de difusió (espais museogràfics, web www.girona.cat/call, xarxes socials amb el perfil @callgirona i @gironamuseus, correu electrònic i publicacions) amb l'únic objectiu de difondre aquest projecte i els seus resultats.
Així mateix, compartirem aquests arxius amb la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya i la Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya per tal de dur a terme el projecte "Memòries d'una pandèmia" i la seva divulgació.
Els participants garanteixen que no existeixen tercers que disposin de drets d'exclusivitat sobre l'exhibició, publicació, difusió o reproducció de la seva imatge. En cas contrari, es comprometen a mantenir indemne a l'organització respecte de qualsevol reclamació que per afquest motiu puguin formular terceres persones. Així mateix, els participants reconeixen que la participació en el projecte no els causa cap perjudici patrimonial i, per tant, renuncien a qualsevol reclamació que puguin efectuar per qualsevol causa.
De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril de 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques quant a tractament de dades personals i al lliure circulació d'aquestes dades, els participants autoritzen expressament el Museu d'Història dels Jueus al tractament de les seves dades personals -aportades a través del correu electrònic adreçat a l'adreça reserves.callgirona@ajgirona.cat- amb l'única finalitat de gestionar el projecte "Memòries d'una pandèmia".
Igualment, informem als participants que poden exercir el seu dret d'accés, rectificació, supressió i portabilitat en tot moment presentant un escrit al Patronat Call de Girona (callgirona@ajgirona.cat / carrer de la Força, 8, 17004 Girona). També tenen dret a presentar una reclamació davant l'autoritat de control si consideren que es poden haver vist vulnerats els seus drets amb relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat