Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

Projecció de la pel·lícula: Qui va matar Walter Benjamin...

Activitat organitzada en el marc de la 16a Jornada Europea de la Cultura Jueva 2015

Divendres 4 de setembre de 2015
Call de Girona

Qui va matar Walter Benjamin ...
Espanya - Holanda, 2005, 73 min.
Direcció: David Mauas
Gènere: documental

Català: a les 10 i a les 16 h
Castellà: a les 11.30 i a les 17.30 h
Anglès: a les 13 i a les 19 h
Francès: a les 14.30 h

Portbou, 1940. El 25 de setembre, després de set anys d'exili, Walter Benjamin travessa els Pirineus en un desesperat intent d'escapar dels nazis.

Segons la versió oficial, Walter Benjamin aconsegueix creuar la frontera francoespanyola amb èxit, però en arribar a Portbou, un sobtat canvi en la legislació espanyola li impedeix l'entrada a la Península. Benjamin es veu obligat a pernoctar en una fonda del poble, sota la vigilància de tres policies que tenen ordres de deportar-lo a França l'endemà.

Aquesta mateixa nit, Benjamin comença una agonia que el portarà a la mort vint hores més tard. Segons els seus cercles pròxims, es tracta d'un suïcidi. Però l'informe mèdic tipifica el decés com a mort natural i Benjamin és enterrat segons el ritual catòlic i amb un nom equivocat.

Qui va matar Walter Benjamin ... busca les respostes a les dubtoses circumstàncies de la seva mort, alhora que estableix el retrat d'un poble de frontera, ancorat entre dos fronts.

Projecció gratuïta dins de l'exposició Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili.

Més informació sobre la pel·lícula: www.whokilledwalterbenjamin.com

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat