Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili

Una exposició de l'Arxiu Walter Benjamin de l'Akademie der Künste (Berlín)

Del 18 de juny al 27 de setembre de 2015
Call de Girona

Walter Benjamin, un dels intel·lectuals més destacats del segle XX, ha tingut una influència mundial en diferents àmbits de les humanitats, amb treballs que han esdevingut referents inqüestionables de la història de les idees del segle XX. Els eixos principals del seu pensament van ser l'Estètica, la literatura, la teoria de la modernitat i el problema de la memòria històrica.

Aquesta exposició, que es pot veure des del 18 de juny i fins al setembre al Museu d'Història dels Jueus, és un homenatge a aquest insigne pensador alemany en el 75è aniversari de la seva mort.

Exiliat a París des de 1933, Benjamin va ser arrestat per les autoritats franquistes en arribar il·legalment a Portbou el setembre de 1940. Allà es va suïcidar davant l'amenaça de ser extradit de nou a França.
"Walter Benjamin. Constel·lacions de l'exili" proposa una reconstrucció de la vida i l'exili de Benjamin, fins a la seva tràgica fi, a través de testimonis i documents de diferents personalitats del seu entorn, que configuraven la seva constel·lació personal i intel·lectual.

L'exposició ha estat organitzada pel Patronat Call de Girona i la Càtedra Walter Benjamin, memòria i exili de la Universitat de Girona, amb la col·laboració de l'Arxiu Històric de Girona, el Museu Memorial de l'Exili (La Jonquera) i l'Akademie der Künste (Berlín), on es troben dipositats els arxius de Walter Benjamin.

Entrada gratuïta

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat web