Us trobeu a » Et sona?

Et sona?

Et sona? és un recull de recursos que hem seleccionat a Internet per a tu. Hi pots trobar vídeos destacats, blocs relacionats amb el món de la música, apps per a telèfons o tauletes que et poden ajudar a aprendre, i molts altres continguts que poden ser del teu interès. Si trobes a Internet qualsevol informació que creguis que val la pena compartir, envia'ns-ho a emm@ajgirona.cat.

Et sona Dorico?

Tant si desitges compondre i arreglar música o només escriure-la i imprimir, amb Dorico ho faràs de forma més ràpida i eficient. El seu disseny intel·ligent s'encarrega de definir automàticament la notació mentre escrius. Prop de 1.500 sons inclosos permeten reproduir els arranjaments amb un realisme excepcional, i la notació avançada no requereix solucions alternatives ni altres programes. En definitiva, Dorico produeix resultats excel·lents amb una rapidesa mai vista. Crea la teva música

Obrir enllaç

Et sona l'Itzhak Perlman?

Itzhak Perlman és un dels grans violinistes de la història, i un exemple de superació doncs no pot caminar però toca el violí meravellosament. En aquest video el podem veure a Rússia interpretant el concert de violí de Tchaikovsky aquest tercer moviment està basat en una dansa russa. Fixeu-vos com fa botar l'arc i quin so més perfecte i bonic que fa cantar al seu violí Stradivarius.

Obrir vídeo

Et sona Mnozil Brass?

Mnozil Brass son un grup de vent metall procedents d'Àustria, combinen el seu virtuosisme amb el bon humor i una posada en escena divertida. En el video podem gaudir d'una versió humorística de la famosa obertura de Guillem Tell de Rossini. Metallitza't

Obrir vídeo

Et sona "Gamificar" la classe d'instrument?

Ets professor i veus que els teus alumnes no fan més que mirar el rellotge desitjant que arribi l'hora d'acabar? Possiblement la solució passi per la gamificació. Coneixeu el terme? Una aplicació útil es diu Tonara, i està pensada expressament per gamificar la classe d'instrument creant un hàbit d'estudi diari mitjançant el joc. El funcionament és molt senzill, però molt potent. Llegiune més al blog Apps para músicos. Gamificat!

Obrir enllaç

Et sona l'interconexió musical de cervells?

Avui això sona a pura Ciència-Ficció amb un toc d'esoterisme, a més de semblar una situació no exempta de crítica. Però la veritat és que uns investigadors de la Universitat de Washington i de l'Escola Informàtica de la Carnegie Mellon University, ja han aconseguit connectar tres cervells humans amb la finalitat que comparteixin els seus pensaments. De moment ho han aconseguit sobre un joc que guarda similituds amb el clàssic Tetris. Això no només permetria donar una solució grupal a problemes complexos dins d'un cert tipus de comunitat o xarxa social, sinó que es prestaria a altres usos com els que ens fan volar amb la nostra imaginació: una xarxa d'artistes i músics amb els seus cervells interconnectats, exercitant i impulsant col·laboracions creatives mai abans sospitades ¿..i per què no?

Obrir enllaç

Et sona música amb gravetat zero?

El projecte The Zero Gravity Band. Es tracta d'una proposta la intenció és "reflexionar i teoritzar sobre com la producció artística i la percepció de les obres està influïda per les forces gravitatòries". Però potser la nota més pintoresca se centri en la seva investigació sobre com podria ser la creació de música en gravetat zero. La combinació màgica de música, so i Espai ha suscitat no poques notícies d'un enorme interès social, connectades íntimament amb la tecnologia i l'electrònica. El futur ja és aquí!!

Obrir vídeo

Et sona Soundtrap?

Aconsegueix el teu propi estudi de música en línia amb una extensa col·lecció de bucles i instruments virtuals. També pots gravar cançons directament amb el micròfon del teu ordinador o connectar un instrument. No has de ser un expert en música per poder fer servir Soundtrap! Es tracta d'una potent eina de creació musical feta per a tothom. Oblida't de les complicades eines de producció musical i deixa que brilli el teu talent i creativitat musical. Tots els teus projectes es guarden al núvol i pots accedir-hi des d'on siguis. Amb Soundtrap no has d'estar sol en els teus moments creatius. Col·labora i comparteix l'experiència amb nous i antics amics de tot el món. Tens ganes de ser creatiu?

Obrir enllaç

Et sona The 12 Cellist?

Et sona el grup de Cellos The 12 Cellist. Són una agrupació de violoncel.listes que provenen de la Berlin Philharmonic orquestra. En aquesta interpretació ens ofereixen una versió arrenjada de la música del genial compositor Henry Mancini de la famosa pel.lícula "The Pink Panter". Viu el Cello

Obrir vídeo

Et sona Noteflight?

Noteflight és un editor de partitures online, que ofereix moltes possibilitats tant per a crear partitures per a les nostres classes com per proposar als alumnes diverses activitats musicals. L'interessant de Noteflight és que les partitures són interactives, es poden penjar en els blocs i escoltar les partitures directament. Però Noteflight és molt més que un editor en línia de partitures, és una comunitat musical 2.0 on s'aporten partitures i es comparteixen, entre els usuaris. Composem?

Obrir enllaç

Et sona Keezy?

Keezy és una eina molt intuïtiva que permet anar acumulant melodies, sons, ritmes harmonies. Keezy és un instrument musical per als més petits, músics professionals, i tots els altres! Partint de 8 rajoles de colors, podeu gravar un so en cada un d'ells. Després de l'enregistrament, toqueu el mosaic per reproduir-la, o mantenir premuda per bucle. Un cop tens grabats tots els bucles fes una mescla jugant amb ells. Keezy és una eina molt divertida, vistosa, creativa ideal per a jugar i ensenyar. Et vols divertir? Keezy!

Obrir enllaç

Et sona Beethoven in Havana?

Et sona el pianista Joachim Horsley? doncs preparat per disfrutar de la versió amb més salsa de la sèptima simfonia de Beethoven. Brillant interpretació i arrenjament utilitzant el piano com a instrument total. El preciós 2n moviment de la simfonia es transforma en un trepidant ritme de rumba cubana A moure l'esquelet!

Obrir vídeo

Et sona voice training?

Aquesta app pot ajudar-te a realitzar el teu somni, començar a aprendre a cantar i entonar amb la veu, l'app toca una nota o frases i tu tens que cantar-les, l'app t'ensenya de manera gràfica la nota que hauries de cantar i la que realment estàs cantant. Mica en mica avances i progresses i guanyes ítems per millorar. Disponible per els usuaris d'iphone, ipad i ipod touch, a partir d'ios 9 o posterior. Hi ha disponible una versió gratuïta i una més complerta per 2,99 Mostra el teu talent!!

Obrir enllaç

Et sona l'Estrella Ratón?

La Estrella Ramón, nom artístic "Ratón", és una professora especialitzada en petits, que proposa recursos molt entretinguts i diferents per els infants, en aquest video podeu apropar-vos a ensenyar les notes d'una manera divertida, és el conte del Sol,mi,la,do on s'apren el pentagrama les notes musicals i la clau de sol, Divertiu-vos i apreneu amb l'Estrella Ratón!

Obrir vídeo

Et sona Vivaldi-experiment?

Et sona la música de Vivaldi? T'agrada el HIP-HOP? Amb aquest vídeo escoltaràs la música de Vivaldi però d'una manera molt actual! Segur que et sorprendrà...Experimenta

Obrir vídeo

Et sona Musician's first aid?

Aquesta aplicació de la Fundació Ciència i Art s'ha desenvolupat a l'Institut de l'Art-Medicina i Fisiologia (Terrassa-Barcelona), un dels centres amb més experiència, a tot el món, en la millora del rendiment i la prevenció i tractament de les lesions i problemes físics dels músics. Es tracta d'una app que t'ajuda a estudiar raonablement, evitant situacions de risc i monitoritzant de manera eficient el teu esforç. Cuidenm-nos

Obrir enllaç

Et sona Aquasonic?

El so, definit a partir de l'acústica, implica una manifestació elàstica que requereix un determinat mitjà per a la seva propagació, essent l'aire el privilegiat, però no l'únic, doncs el so repercuteix en la matèria en diferents estats i entorns, incloent l'aigua. Aquest factor és molt explorat en el disseny sonor, on mitjançant l'ús d'hidròfons, es graven diversos tipus d'objectes i moviments per obtenir sons innovadors ¿Però que hi ha de la música? Com pot sonar una banda de músics sota l'aigua? Aquest projecte danès anomenat AquaSonic t'ho respon. Submergeix-te

Obrir vídeo

Et sona en Gavin Harrison?

En Gavin Harrison és un famós bateria que porta l'exploració del seu instrument al màxim en aquest video juga amb elements de la bateria per separat i sense baquetes. Diverses imatges en quadrícula de cada tambor fent un patró i buscant sonoritats diferents i explotant totes les possibilitats de l'instrument. The Drum Song by Gavin Harrison

Obrir vídeo

Et sona en Roman Patkolo?

Us penseu que el contrabaix sempre ha de tocar més lent que el violí? gaudiu d'aquest vídeo! Roman Patkolo, nascut el 6 febrer de 1982 a Zilina, Eslovàquia, va començar a estudiar el contrabaix als 13 anys i un any més tard ja va ser acceptat al Conservatori de la seva ciutat. Aviat va demostrar el seu increïble talent i dos anys més tard va guanyar el 1r. premi en el Concurs Nacional d'Eslovàquia. Des de llavors, ha guanyat molts altres concursos, entre ells el Concurs Internacional de Contrabaix a Iowa, EUA, el Concurs Johannes Matthias Sperger, el premi Europeu de Cultura... Va acabar els seus estudis a Munic on després va fer de professor. Actualment és professor a la Universitat de Música de Basilea, Suïsa.Déu n'hi do!!

Obrir vídeo

Et sona Note Works?

Aquesta és una aplicació molt divertida per practicar la lectura de notes. Està disponible per Android i iOs. La versió de pagament ens permet triar la clau amb la que volem jugar També podem triar el registre de notes, si volem anar a pas de tortuga, de llargandaix o som unes llebres, si volem ajuda extra... A no ser que volguem practicar les notes amb la nomenclatura anglosaxona (A, B, C, D, E, F, G), serà millor que seleccionem el nostre sistema sil·làbic (Do, Re, Mi, Fa, Sol, La Si): Quan comencem a jugar, anirem guanyant punts, estrelles i podrem anar passant de nivell. Una recomanació: jugueu amb so i així anireu sentint com sonen les notes. Que us divertiu!!!!

Obrir enllaç

Et sona Pentatonix?

És un grup de Texas (EUA) format per 5 vocalistes que autodefineixen la seva música com a capella - pop. El conjunt el formen una mezzosoprano, un baríton, un contratenor, un baix i el cinquè membre, que fa beatbox. Fa tres anys van crear un remix de cançons anomenat "Evolution of Music", que amb poc més de quatre minuts repassa l'evolució de la música des del s. XI fins a l'actualitat. És un bona recurs per seguir la història de la música d'una manera entretinguda. A més, segur que reconeixereu la majoria de temes que hi sonen! Navega per la història

Obrir vídeo

Et sona Glassduo?

Hi ha moltes maneres de fer música, i aquesta n'és una, Glassduo toca amb copes de vi, i han creat l'arpa de vidre més gran del món, en aquest video podrem sentir la Dansa de la Fada de Sucre del Trencanous del compositor rus Piotr Ilich Tchaikovsky. Es tracta d'una melodia misteriosa i seductora que de ben segur et sonarà. Xin-xin!

Obrir vídeo

Et sona SnapNPlay music?

A tots els músics ens ha passat algun cop, vols saber com sona una partitura i no la pots provar amb el teu instrument en aquell moment. Aquesta aplicació per el mòbil et permet sentir qualsevol partitura, només cal que li facis una foto i "música maestro" sona la música al mòbil en el mateix instant. Pots triar diferent instruments: piano, flauta de bec, guitarra, violí, viola, cello i baix Mobilitza't

Obrir enllaç

Et sona Project Trio?

Has sentit mai un trio de flauta, violoncel i contrabaix? Segurament que no, és una formació poc habitual. Amb els seus instruments aconsegueixen moltes més sonoritats del que puguis arribar a imaginar, donant una visió ben peculiar de les músiques que versionen. En aquest video podem sentir la cançó popular brasilenya "Andre de Sapato Novo" explica una nit de ballaruca amb unes sabates noves que fan veure les estrelles. Diverteix-te!!

Obrir vídeo

Et sona el planeta Voca?

Has sentit a parlar mai del planeta Voca? Els extraterrestres d'aquest planeta són el grup vocal Voca People. Són d'Israel i és un grup que està format per vuit cantants: una soprano, una mezzosoprano, una contralt, un tenor, un baríton i un baix. També hi ha un beat boxer i un altre integrant del grup que fa sons i efectes, només amb la veu! És un grup internacionalment conegut i que només canta a capella (sense cap acompanyament instrumental). Deixeu-vos transportar cap al planeta Voca i quedeu-vos amb la boca oberta!

Obrir vídeo

Et sona ABRSM Speedshifter?

Tens els acompanyaments per estudiar l'instrument descarregats al mòbil o a la tablet? doncs ABRSM speedshifter pot ser la teva eina. Creada per l'associació d'escoles de música d'Anglaterra, és una app molt senzilla de fer servir que et permet accelerar i desaccelerar la teva música, però aquí ve lo important: sense variar el to. Per tant pots estudiar el passatge que et costa més, a poc a poc amb l'acompanyament. Disponible per Android Mac i totes les plataformes.Comencem a estudiar?

Obrir enllaç

Et sona en Bobby McFerrin?

Segur que molts de vosaltres heu sentit alguna vegada el tema Don't worry, be happy, que el va popularitzar i que li va fer guanyar el 1988 tres dels deu Grammys que té pels seus més de 50 discos enregistrats estre propis i col·laboracions. Doncs Bobby McFerrin va participar en el World Science Festival de 2009 en un debat amb el títol Notes & Neurons: In Search of the Common Chorus. En aquest festival fa una demostració amb el públic assistent del que ell anomena "el poder de l'escala pentatònica" i de com està interioritzada en la nostra cultura. Molt interessant!

Obrir vídeo

Et sona la música Klezmer?

El mot klezmer prové de l'hebreu "keli zemer" (instrument de música). És la música dels jueus d'Europa Oriental. Al segle XV, es va començar a desenvolupar aquest tipus de música amb temàtica de celebració i alegria. Els instruments més habituals de la música klezmer són l'acordió, el violí i el clarinet, sense descartar altres instruments de vent i de corda. En el següent enllaç hi trobaràs una mostra interpretada pel Martin Fröst, clarinetista virtuós nascut a Uppsala, Suècia. Clica i al·lucina!

Obrir vídeo

Et sona el videoclip d'una jove palestina que arrasa a YouTube?

La Noel Kharman, de 17 anys, ha decidit barrejar l'últim èxit de la cantautora britànica Adele amb el de la diva de la música àrab Fairuz. El resultat és una versió que mescla el "Hello" amb el tema "Kifak Inta" (com estàs?), un gran èxit de Fairuz. El resultat és tan atractiu que en molt pocs dies ha aconseguit més d'un milió de visualitzacions i ha convertit a la jove cantant palestina en tota una estrella. El vols veure?

Obrir vídeo

Et sona un blog que es diu "APPs para músicos"?

Te'l recomanem si vols estar al dia de tot el que et poden oferir tauletes i telèfons intel·ligents a l'hora de deixar anar la teva creativitat musical. L'escriu un professor de piano que es diu Jaume Dairon Muñoz i que a les xarxes fa servir el sobrenom de Jame Day. En menys de dos anys els articles d'en Jame han tingut més de 100.000 visites. Vinga, clica, t'encantarà!

Obrir enllaç