Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dilluns 2 de setembre de 2019

La Jornada Europea de la Cultura Jueva celebra el seu 20è aniversari

Aquesta efemèride és l’eix central de tota l’activitat que s’ha programat per celebrar-la a tota Europa, a partir de l’1 de setembre


Fa 20 anys que va néixer la Jornada Europea de la Cultura Jueva, una iniciativa per dignificar el llegat jueu i rescatar-lo de l’oblit col·lectiu.

La Jornada, que s’ha convertit en un esdeveniment europeu de gran abast, manté els seus objectius fundacionals: destacar la diversitat i la riquesa del judaisme, la ferma voluntat de promoure el diàleg, el reconeixement i l’intercanvi a través d’un ampli programa d’activitats obertes a tots els públics. Jornades de portes obertes a sinagogues, museus, antics cementiris; visites guiades, conferències, exposicions, concerts i moltes altres activitats tenen lloc simultàniament a tot el continent.

L’edició d’aquesta vintena edició és especialment important en els moments actuals. La Jornada Europea de la Cultura Jueva es presenta com una força en favor de la diversitat, la tolerància i la coexistència. El coneixement i la divulgació del llegat jueu, part integral de la història europea, és un factor clau en la prevenció de prejudicis i estereotips antisemítics i en el creixement de la resiliència davant la intolerància.

L’any passat, més de 420 ciutats de 28 països europeus es van unir a la celebració de la Jornada Europea de la Cultura Jueva, amb la participació de més 179.000 persones. Aquest programa està coordinat per l’AEPJ, l’associació europea per la preservació i promoció de la cultura i el patrimoni jueus, amb la col•laboració de la National Library of Israel, i és possible també gràcies a les iniciatives i el treball continuat d’institucions públiques i privades, comunitats jueves, museus i centres culturals de tota Europa.

Des del seu origen l’any 1999, la Jornada ha mobilitzat més de 2 milions de persones amb una mitjana de participació de 25 països, xifres prou importants que ens animen a seguir, encara amb més convicció.

[ Programa ] [ Més informació ]

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat