Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dilluns 15 d'abril de 2019

Parallel Traces, una nova mirada al patrimoni jueu

El Patronat Call de Girona participa en aquest projecte, en el marc del programa Creative Europe 2018-2020 de la Comissió Europea, que dona suport a la creació artística i cultural.


Parallel Traces és un projecte d’abast europeu, transversal i col·laboratiu, que vol oferir una mirada renovada i alternativa al patrimoni jueu i afavorir-ne la seva comprensió.
L’objectiu és obrir una nova finestra a la interpretació del Patrimoni Jueu a través de les arts audiovisuals.
La seva implementació es desenvoluparà a través d’unes accions que es duran a terme conjuntament entre els associats, i que són:

• Organització d’un concurs europeu dirigit a joves artistes per tal de crear un fons digital i audiovisual sobre el llegat jueu en aquestes ciutats
• Producció d’una exposició temporal itinerant per totes les ciutats
• Creació d’una APP per a mòbils amb tecnologia de realitat augmentada

El projecte és coordinat per un consorci format per l’AEPJ i Cumediae SBL (Brusel·les) i compta amb un soci tecnològic (Imascono), més 5 socis locals: Patronat Call de Girona, Tacka Komunikacije de Belgrad (Sèrbia), Israeli House de Tblisi (Geòrgia), la Fundació Bente Kahan de Breslau (Polònia) i la Fundació Tarbut de Sighet (Romania).

Disposa de pàgina web i ja s'ha presentat la composició del jurat del concurs, format per dotze artistes i professionals. Cinc d’entre ells i elles assumiran també el rol d’artistes convidats, amb l’encàrrec específic de produir una obra inspirada en el llegat jueu de cadascuna de les ciutats associades (Girona, Belgrad, Wroclaw, Sighet i Tbilisi). L'obra ha de posar èmfasi especial en el patrimoni tangible i en perill de desaparició, però també en la recuperació de la memòria a través de la creació artística.

Més informació a:
paralleltraces.eu
www.facebook.com/ParallelTraces

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat