Us trobeu a:   Notícies

Notícies

dimecres 26 de setembre de 2018

Club de lectura de Narrativa jueva

En col·laboració amb la Biblioteca Pública Carles Rahola


La Biblioteca Pública Carles Rahola i l'Institut d'Estudis Nahmànides proposen un recorregut per sis grans escriptors jueus del segle XX en sis trobades mensuals, d'octubre de 2018 a juny de 2019, cada segon dimecres de mes, a les 18 h.

Les trobades del Club de Lectura de Narrativa Jueva comencen el 10 d’octubre a la Biblioteca Carles Rahola amb "La llengua salvada", d'Elias Canetti. També a la Carles Rahola es faran les trobades entorn de "La rebel·lió" de Joseph Roth (14 de novembre) i "Contra el fanatismo" d'Amos Oz (12 de desembre). Al següent trimestre les trobades tindran lloc a la biblioteca de l'Institut d'Estudis Nahmànides.

El 9 de gener llegirem La llebre amb els ulls d'ambre, d'Edmund de Waal. A través d'unes figuretes japoneses d'ambre (netsuke) coneixerem la història d'una família (Ephrussi-De Waal) al llarg de cinc generacions, arrencant l'any 1871 i arribant fins al moment en què el llibre va ser acabat, l'any 2009. Tot un viatge per la història d'Europa, àgil, revelador i de lectura molt recomanable.

El 13 de febrer serà el torn de La vida al davant, de Romain Gary, novel·la bellíssima i alhora inquietant, amb milions de lectors a França, i que és molt més que la història d'uns personatges marginals, inoblidables, al París dels anys setanta; un relat ple d'humor, vitalista i molt actual sobre la importància d'estimar per sobreviure a les adversitats.

Acabarem el 13 de març amb El ball, d'Irène Némirovsky (1929), un retrat subtil però incisiu (amb una part autobiogràfica) de les conflictives relacions entre una filla adolescent i una mare egoista dins una família jueva burgesa.

Conductor: Joan Cardona

Inscripcions obertes al tel. 972 202 252 o per correu electrònic

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat