Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per a què pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.
L'aportació jueva a la idea d'Europa

L'Europa perduda d'Stefan Zweig

Conferència a càrrec d'Antoni Martí Monterde

Dijous 19 d'abril de 2018
Institut d'Estudis Nahmànides

Quarta de les conferències del cicle "L'aportació jueva a la idea d'Europa"

Antoni Martí Monterde Torís, València, 1968. Professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. A banda de diversos articles sobre Josep Pla, Walter Benjamin, Joan Fuster o Xavier de Maistre, com a assagista ha publicat J. V. Foix o la solitud de l'escriptura (Premi Joaquim Xirau 1997, Edicions 62, 1998), un estudi sobre el pensament poètic d'avantguarda; i és coautor de Teoría de la literatura y literatura comparada, (2005).

També ha publicat poesia: Els vianants (1995) i narrativa: L'erosió 2001; premi dels Escriptors Valencians, 2002), relat d'un viatge literari a l'Argentina, concretament a Buenos Aires i Rosario. A L'erosió es troba també l'origen del seu darrer llibre, Poética del Café. Un espacio de la modernidad literaria europea, (finalista del premi Anagrama d'assaig, 2007) i que indaga sobre l'evolució i actualitat dels cafès literaris.

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia.

L’assistència i participació a tot el cicle de conferències podrà ser reconeguda amb 0,5 crèdits acadèmics per als estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat