Us trobeu a:   Agenda

Agenda

L'aportació jueva a la idea d'Europa

L'Europa d'abans de Hitler. Què n'ha quedat? N'ha quedat la llengua

Conferència a càrrec de Fina Birulés Bertran

Dijous 22 de març de 2018
Institut d'Estudis Nahmànides

Quarta de les conferències del cicle "L'aportació jueva a la idea d'Europa"

Fina Birulés Bertran, Girona, 29 de març de 1956. És professora de Filosofia, investigadora del Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat i fundadora del Seminari Filosofia i Gènere a la Universitat de Barcelona. Ha estat professora visitant a les universitats de Puerto Rico, Xile, Parma, Florència i Viena. Forma part de diversos comitès en revistes especialitzades (com ara Lectora, Società degli individui i Crítica Contemporània. Revista de Teoria Política). La seva tasca investigadora s’ha articulat al voltant de dos nuclis: subjectivitat política, història i acció, i qüestions de teoria feminista i estudi de la producció filosòfica femenina -amb especial atenció a l’obra de Hannah Arendt i d’altres filòsofes del segle XX.

És traductora de diverses obres de filosofia contemporània, autora de nombrosos assajos i editora de volums col·lectius sobre el pensament d’Hannah Arendt i altres pensadores contemporànies (Filosofia y género, El género de la memòria, En torno a Hannah Arendt, amb Manuel Cruz, Hannah Arendt, el orgullo de pensar, Pensadoras del siglo XX. Aportaciones al pensamiento filosófico femenino i Lectoras de Simone Weil, tots dos amb Rosa Rius).

Entre les seves publicacions més recents cal destacar:
Una herencia sin testamento: Hannah Arendt (2007), Contingencia, historia y narración en Hannah Arendt (2009), Imortalidade e História em Hannah Arendt (2009), La distancia como figura de la comunidad (2011), Usos del anacronismo (2012) i Entre actes: entorn de la política, el feminisme i el pensament (2014).

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia.

L’assistència i participació a tot el cicle de conferències podrà ser reconeguda amb 0,5 crèdits acadèmics per als estudiants de la Facultat de Lletres de la UdG.

Ho organitza: Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona) i Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani (Universitat de Girona). Adreça: carrer Sant Llorenç s/n

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2021 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat