Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Història dels Jueus i de l'Institut d'Estudis Nahmànides també som a casa però continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bé i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

Magranes i Lliris: El Càntic dels Càntics

Cal·ligrafies de Marc Boix

Del 13 d'abril al 5 de maig de 2010
Call de Girona

Rabí Akiva va dir: "Que ningú a Israel posi en dubte que el Càntic dels Càntics no torna les mans impures, car el món sencer no és digne més que pel dia en què el Càntic dels Càntics fou donat a Israel. Totes les Escriptures són santes (kodeix), però el Xir Haixirim és santíssim (kodeix kodaixim)".
Jo encara no sabia això quan vaig llegir el Càntic per primera vegada, però vaig decidir que jo l'havia d'il·lustrar. Volia fer-ho tan bé, que vaig estudiar teologia per poder tenir una comprensió millor de tots els sentits del text. Algú pot dir que exagero, però el cert és que vaig estudiar teologia gràcies al Càntic... Qui m'havia de dir que un dia faria la bogeria d'escriure'l tot, i en hebreu!
Penso, però, que l'esforç de dos estius va valdre la pena, i espero que gaudiu tant veient l'exposició, com jo vaig passar-m'ho bé escrivint-lo.

Marc Boix

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat