Us trobeu a:   Agenda

Agenda

GironaCultura no s'atura! L’equip del Museu d'Hist˛ria dels Jueus i de l'Institut d'Estudis NahmÓnides tambÚ som a casa per˛ continuem treballant per tal que pugueu seguir gaudint del Museu, el seu patrimoni, exposicions i recursos. Exploreu els continguts del nostre web i seguiu-nos a Facebook per descobrir novetats. Esperem i desitgem que totes i tots seguiu bÚ i ben aviat ens pugueu visitar personalment.

HanukÓ

La festa de les Llums.

Del 9 de gener al 30 d'abril de 2009
Call de Girona

La festa de HanukÓ, tambÚ anomenada Festa de les Llums o de la Consagraciˇ, comenša el 25 del mes de Kislev, al desembre. Commemora la purificaciˇ i reinauguraciˇ del Temple de Jerusalem l'any 165 aC amb la vict˛ria dels macabeus. Les llums de hanukÓ celebren una vict˛ria, la dels pocs sobre els molts, i commemora un miracle, el d'un petit vas d'oli que va servir per ilĚluminar el canelobre del Temple durant vuit dies, els necessaris per tal que els sacerdots poguessin preparar noves racions d'oli pur.

Es celebra durant vuit dies i la seva cerim˛nia principal consisteix en encendre a les cases una lÓmpada de vuit brašos (i un novŔ auxiliar, el shamash) que s'anomena hanukiÓ. A mÚs, es preparen Ópats especials i es fan regals als nens i nenes.

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat