Us trobeu a:   Agenda

Agenda

Celebració de la festa de Hanukkà

Encesa pública del canelobre

Dimecres 20 de desembre de 2017
Plaça del Vi

Hanukkà, la festa jueva de les llums, se celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari jueu i commemora la victòria del poble jueu sobre l'ocupació grega (s. II aC) i la posterior purificació i renovació del Temple. És tradició encendre un canelobre de vuit braços anomenat hanukkià, progressivament durant vuit dies, cada vespre amb una espelma més. Aquest 2017 la festivitat comença la vigilia del 13 de desembre.

Enguany us esperem el dimecres 20 de desembre a les sis del vespre, a la Plaça del Vi, per participar en l'encesa pública de la hanukkià. Aquesta festa, renovació de la llum, ens permet, també, activar la nostra memòria col·lectiva i simbolitza la voluntat de Girona de ser ciutat de trobada i d'acostament de cultures, ciutat oberta a la llum d'un futur que contempli la riquesa de la diversitat.

L'acte consistirà en una presentació de la festa i la seva importància dins la tradició jueva; tot seguit, autoritats i col·lectius duran a terme l'encesa de les espelmes. Acompanyament musical i degustació de sufganiot, bunyols tradicionals d'aquesta festivitat.

Activitat gratuïta

Patronat Call de GironaAjuntament de Girona

© 2020 Patronat Call de Girona  |  Contacte  |  Accessibilitat